Konfitert kjebog Kategori Kos Vanskelighetsgrad Middels Tid Over 60 min Kjekjøtt er ofte veldig magert, og trenger lang tilberedningstid på lav temperatur for å bli skikkelig mørt. Da er konfitering perfekt. En liten runde på grillen eller i stekeovnen til slutt gir kjøttet den deilige, sprø skorpen. Sosialt Lagre Del Facebook Twitter E-post Send tips på e-post Mottakers e-postadresse Din e-postadresse Din e-postadresse Auda! Noe gikk visst galt. E-posten er sendt sms Skriv inn mobilnummer, og få tilsendt tips gratis. mobilnummer Auda! Noe gikk visst galt. Meldingen er sendt Skriv ut Utskrift med bilde Utskrift uten bilde 0Kommentarer Ingredienser Porsjoner 2 stk kjebog 300 g havsalt 8 båter hvitløk 1⁄2 potte frisk rosmarin 2 stk laurbærblad 1 ss hel pepper 2 l maisolje Gremolata: 3 båter hvitløk revet skall av 1 stk sitron 1 bunt bladpersille Slik gjør du Gni kjøttet godt inn med salt og legg det i en langpanne eller liknende. Sett kjøttet kaldt over natten. Skyll av saltet og tørk kjøttet med tørkepapir. Gni det godt inn med hakket hvitløk, rosmarin, knuste laurbærblader og grovknuste pepperkorn. La det ligge i romtemperatur i 1-2 timer. Legg kjøttet i en ildfast form med høye kanter. Fyll formen med olje, slik at kjøttet er helt dekket. Sett formen midt i ovnen på 120 °C i 3-3 ½ time, eller til kjøttet slipper benet. Ta formen ut av ovnen og avkjøl kjøttet i oljen. Dette kan gjøres i god tid før servering. Ta opp kjøttet og tørk vekk det meste av oljen. Brun det godt i en stekepanne, eller gi det en omgang på grillen. Kjøttet kan også stekes i stekeovn på 200 °C i ca. 20 minutter til det har fått en fin, gyllen stekeskorpe. Det er en fordel at kjøttet er kaldt når oppvarmingen starter, ellers vil det falle fra hverandre. Finhakk hvitløk til gremolata. Vask sitron og riv skallet fint. Finhakk persille. Bland sammen alt og dryss over kjebogene ved servering. Restene kan du servere som pulled kje i brioche. Kommentarer Se alle kommentarer... For å skrive en kommentar må du være logget inn.