Kje med grillet paprikasalat Kategori Kos Vanskelighetsgrad Middels Tid Over 60 min Kje og geit er det mest spiste kjøttslaget i hele verden, og også her hos oss er det på tide å omfavne dette deilige, milde kjøttet. Her er det saftige biter av langtidsbakt kjelår servert med en enkel, men smakfull paprikasalat. Sosialt Lagre Del Facebook Twitter E-post Send tips på e-post Mottakers e-postadresse Din e-postadresse Din e-postadresse Auda! Noe gikk visst galt. E-posten er sendt sms Skriv inn mobilnummer, og få tilsendt tips gratis. mobilnummer Auda! Noe gikk visst galt. Meldingen er sendt Skriv ut Utskrift med bilde Utskrift uten bilde 0Kommentarer Ingredienser Porsjoner 2 kg kjelår eller kjebog 1⁄2 dl olivenolje 2 ts salt 1 ts kvernet pepper 1 stk hvitløk 1 ss tørket oregano 2 dl hvitvin Paprikasalat: 1 boks hermetisk grillet paprika 3 stk vårløk 2 båter hakket hvitløk 1 dl hakket frisk kruspersille 1⁄2 stk sitron Slik gjør du Gni kjøttet godt inn med olivenolje, salt og pepper, og legg det i en form. Hakk hvitløk og dryss over kjøttet sammen med tørkede urter. Hell i hvitvin. Sett formen midt i ovnen på 200 °C i 15 minutter. Senk deretter temperaturen i ovnen til 90 °C og stek videre i 3 ½-4 timer, til kjøttet er så mørt at det løsner fra beinet. Øs kjøttet med kraften som danner seg i formen flere ganger under stekingen. Hell grillet paprika i et dørslag, og skjær dem deretter i ½ cm brede strimler. Ha dem i en skål. Finsnitt vårløk litt på skrå. Finhakk hvitløk. Vend alle ingrediensene inn i paprikaen og smak til med salt og pepper. Ta ut kjøttet fra ovnen og legg det over på en skjærefjøl. Skjær kjøttet i rause biter og serverer med paprikasalat. Kommentarer Se alle kommentarer... For å skrive en kommentar må du være logget inn.