Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kje med grillet paprikasalat

Kje med grillet paprikasalat

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg kjelår eller kjebog
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 stk. hvitløk
  • 1 ss tørket oregano
  • 2 dl hvitvin

Paprikasalat:

  • 1 boks hermetisk grillet paprika
  • 3 stk. vårløk
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 1 dl hakket frisk kruspersille
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1128 kcal
Fett 74 g
Protein 98 g
Karbohydrater 8 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kje og geit er det mest spiste kjøttslaget i hele verden, og også her hos oss er det på tide å omfavne dette deilige, milde kjøttet. Her er det saftige biter av langtidsbakt kjelår servert med en enkel, men smakfull paprikasalat.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg kjelår eller kjebog
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 stk. hvitløk
  • 1 ss tørket oregano
  • 2 dl hvitvin

Paprikasalat:

  • 1 boks hermetisk grillet paprika
  • 3 stk. vårløk
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 1 dl hakket frisk kruspersille
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1128 kcal
Fett 74 g
Protein 98 g
Karbohydrater 8 g

Slik gjør du

  1.  Gni kjøttet godt inn med olivenolje, salt og pepper, og legg det i en form.
  2. Hakk hvitløk og dryss over kjøttet sammen med tørkede urter. Hell i hvitvin.
  3. Sett formen midt i ovnen på 200 °C i 15 minutter. Senk deretter temperaturen i ovnen til 90 °C og stek videre i 3 ½-4 timer, til kjøttet er så mørt at det løsner fra beinet. Øs kjøttet med kraften som danner seg i formen flere ganger under stekingen.
  4. Hell grillet paprika i et dørslag, og skjær dem deretter i ½ cm brede strimler. Ha dem i en skål.
  5. Finsnitt vårløk litt på skrå. Finhakk hvitløk.
  6. Vend vårløk og hvitløk inn i paprikaen sammen med sitronsaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
  7. Ta ut kjøttet fra ovnen og legg det over på en skjærefjøl. Skjær kjøttet i rause biter og serverer med paprikasalat. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB11 10.12.2024 02:40:49