Currygryte med kje Kategori Kos Vanskelighetsgrad Middels Tid Over 60 min Geite- og kjekjøtt er verdens mest spiste kjøtt, og egner seg perfekt sammen med kraftige smaker og hotte krydder. Dette er en curryvariant fra Karibien. Server den rykende varm med brød å suge opp den deilige sausen med. Sosialt Lagre Del Facebook Twitter E-post Send tips på e-post Mottakers e-postadresse Din e-postadresse Din e-postadresse Auda! Noe gikk visst galt. E-posten er sendt sms Skriv inn mobilnummer, og få tilsendt tips gratis. mobilnummer Auda! Noe gikk visst galt. Meldingen er sendt Skriv ut Utskrift med bilde Utskrift uten bilde 0Kommentarer Ingredienser Porsjoner 11⁄2 kg kjøtt av kje med ben 2 stk hakket løk 4 båter hakket hvitløk 4 ss olje til bruning 4 ss karri 1 ts salt 1 ts kvernet pepper 1 ts tørket timian 2 stk hakket rød chili 1 ss tomatpuré 1 l kyllingbuljong eller lammebuljong,evt vann og terning 500 g potet 200 g cherrytomat 2 stk vårløk 3 stilker frisk timian Slik gjør du Tørk kjøttet godt med kjøkkenpapir og del det evt. i mindre biter. Varm olje i en vid gryte og stek kjøtt, løk og hvitløk i flere omganger til det er godt brunet. Ha alt tilbake i gryten og krydre med salt, pepper og karripulver. Stek videre i ca. 2 minutter, til det dufter kraftig. Tilsett timian, hakket chili og tomatpuré og og fres videre i ett minutt. Hell i buljong/vann og kok opp. Senk varmen og la curryen småkoke i ca 2 timer, eller til kjøttet er helt mørt. Tilsett mer buljong/vann om nødvendig. Skjær potet i grove biter og tomater i to og bland inn i curryen ca 20 minutter før gryten er ferdig. Kok videre til potetene er ferdigkokte. Vil du ha en tykkere curry, kan du fortsette å koke til potetene begynner å løse seg opp. Finkutt vårløk og timian dryss over. Server curryen rykende varm i dype skåler, gjerne med brød til å suge opp den gode sausen. Kommentarer Se alle kommentarer... For å skrive en kommentar må du være logget inn.