Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
kanelboller med eple

Kanelboller med eple

Ingredienser

porsjoner

Én porsjon gir 12 kanelboller

Deig:

  • 7,5 dl hvetemel
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk. egg
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt kanel
  • 2 dl melk
  • 0,5 pk gjær for søte deiger
  • 75 g smør
  • 1 stk. egg til pensling

Eplefyll:

  • 3 stk. eple
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ss smør

Kanelfyll:

  • 100 g romtemperert smør
  • 4 ss brunt sukker
  • 2 ts malt kanel
  • 1 ts maisenna
  • 0,25 ts salt

Topping:

  • 20 g grovhakkede pecannøtter
  • 3 ss karamellsaus eller Dulce de leche
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her har du kanelsnurren med det lille ekstra. Innimellom hver snurr gjemmer det seg lunt og deilig eplefyll - en perfekt smakskombinasjon! Topp nystekte boller med hjemmelaget karamellsaus og grovhakkede pekannøtter. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Én porsjon gir 12 kanelboller

Deig:

  • 7,5 dl hvetemel
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk. egg
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt kanel
  • 2 dl melk
  • 0,5 pk gjær for søte deiger
  • 75 g smør
  • 1 stk. egg til pensling

Eplefyll:

  • 3 stk. eple
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ss smør

Kanelfyll:

  • 100 g romtemperert smør
  • 4 ss brunt sukker
  • 2 ts malt kanel
  • 1 ts maisenna
  • 0,25 ts salt

Topping:

  • 20 g grovhakkede pecannøtter
  • 3 ss karamellsaus eller Dulce de leche

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Ta gjerne "glutentesten" mot slutten av eltingen. Strekk i deigen - føles den kort, bør den eltes litt til. Er den elastisk og smidig er den klar for heving. 

Topp nystekte kanelboller med grovhakkede pecannøtter og dryss over karamellsaus eller Dulce de leche.

kanelboller med eple

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Godsaker med norske epler i sesong

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7641, server:MP-PRD-WEB12 23.02.2024 10:59:11