Ingredienser

1  porsjoner
  • 150 g smør
  • 1 kg hvetemel
  • 1,5 dl sukker
  • 1 pk fersk gjær
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts malt kardemomme
  • 6 dl melk
  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 4 ts malt kanel
Del

Hveteboller med sprø kaneltopping

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftige hveteboller med sprø kaneltopping! Nam! Lag vanlige hveteboller som du pensler med en smør-, kanel og sukker blanding før steking. Bollene blir karamelliserte og veldig, veldig gode...

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner
  • 150 g smør
  • 1 kg hvetemel
  • 1,5 dl sukker
  • 1 pk fersk gjær
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts malt kardemomme
  • 6 dl melk
  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 4 ts malt kanel

Slik gjør du

  1. Kutt smør i terninger, og la det temperere seg litt mens deigen elter.
  2. Ha hvetemel, sukker, gjær, salt og kardemomme i en bakebolle til en kjøkkenmaskin. Bruker du fersk gjær kan du smuldre gjæren i bollen, eller røre den ut i melken. Alt vil etter hvert blande seg godt, så begge deler er like bra.

Ønsker du ekstra luftige boller kan du tilsette 1 ts bakepuvler! 

  1. Spe med melk (kald eller romtemperert). Hold tilbake 1/2 dl, tilsett mer melk etter hvert hvis deigen virker for fast.
  2. Sett en deigkrok i kjøkkenmaskinen og elt deigen i ca. 15 minutter.
  3. Tilsett smøret og elt deigen videre i ca. 10 minutter, til deigen er myk og elastisk. Ta gjerne "glutentesten" mot slutten av eltingen. Strekk en liten deigklump mellom fingrene og forsøk å få en tynn, gjennomsiktig hinne. Er deigen elastisk og smidig er den klar for heving, er den "kort" og revner - elt litt til.
  4. Dekk til deigen og sett den til heving på et lunt sted til den har hevet til dobbel størrelse, ca. 45-60 minutter.
  5. Del deigen i passe store emner. Du får ca. 16 middels store boller eller 24 små boller av en porsjon deig. Trill runde boller.
  6. Mens deigen hever lager du kaneltoppingen. Smelt smøret og ha i sukker og kanel. Rør rundt og la blandingen avkjøle seg noe til den blir litt tykkere.
  7. Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir, dekk til og sett til heving (20-30 minutter).
  8. Smør kanelblandingen i et tykt lag oppå bollene, og stek bollene i ovn på 225 °C i 8–10 minutter. Avkjøl bollene på rist.

Vil du heller bake kanelboller? Vi har verdens beste oppskrift!

Boller med sprø kaneltopping

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant