Ingredienser

  • 100 g smør
  • 2,5 dl sukker
  • 0,5 dl vann
  • 0,5 ts vaniljeekstrakt
  • 1 dl kremfløte
Del

Karamellsaus

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En deilig hjemmelaget karamellsaus er alltid populært og passer perfekt til hjemmelaget is, kaker og andre desserter. Det krever litt tålmodighet, men det er så verdt det!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 2,5 dl sukker
  • 0,5 dl vann
  • 0,5 ts vaniljeekstrakt
  • 1 dl kremfløte

Slik gjør du

  1. Del smør i terninger. Ha sukker i en tykkbunnet kjele og sett platen på middels varme. Rør av og til i starten og ofte når sukkeret begynner å smelte.
  2. Skru platen ned noe når sukkeret er oppløst og begynner å bli brunt.
  3. Ta kjelen bort fra platen og ha i vannet. Det kan sprute noe, så vær forsiktig. Rør godt og sett kjelen tilbake på svak varme når vannet har roet seg. Rør godt til vannet har blandet seg med sukkeret.
  4. Ta kjelen bort fra platen igjen og tilsett vaniljeekstrakt.
  5. Pisk inn smør i to omganger og ha deretter i fløte. Rør til alt er godt blandet og smak til med litt salt.
  6. Avkjøl karamellsausen og hell over på rene, steriliserte glass.

Server til vaniljeis, snickersbrownie eller til en dessert tray bake

Karamellsaus

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant