Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllingsatay med peanøttdipp

Kyllingsatay med peanøttdipp

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kylling lårfilet
  • 6 dl kokosmelk
  • saften av 2 stk. lime
  • 6 ss thai red currysaus
  • 3 båter revet hvitløk
  • 3 ss maisolje
  • 3 dl peanøttsmør
  • 2 ts sukker
  • 3 ss fiskesaus (asiatisk)
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Satay er kjent i hele Asia, og er krydret kjøtt på små spyd, servert med smakfull saus. Det saftige kyllingkjøttet er marinert i kokosmelk, curry og lime. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kylling lårfilet
  • 6 dl kokosmelk
  • saften av 2 stk. lime
  • 6 ss thai red currysaus
  • 3 båter revet hvitløk
  • 3 ss maisolje
  • 3 dl peanøttsmør
  • 2 ts sukker
  • 3 ss fiskesaus (asiatisk)

Slik gjør du

  1. Skjær kyllingefiletene i mindre biter. 
  2. Rør sammen 2/3 av kokosmelk, halvparten av limesaft, halvparten av currysausen og all hvitløken i en bolle, og lad kyllingen trekke i marinaden i 25-30 minutter i romtemperatur.
  3. I mellomtiden bland sammen peanøttsmør, resten av kokosmelk, karry, sukker og limesaft i en annen bolle. Smak til med fiskesauce. 
  4. Sett kyllingen på spyd, og stek dem i olje i en stor, varm stekepanne. Server med peanøttsaus.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB15 24.07.2024 21:02:43