Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kebabpizza

Kebabpizza

Ingredienser

4  porsjoner

Oppskriften gir én langpanne eller fire porsjonspizzaer.

  • ca. 400 g lammestek , flatbiff av lam eller lammebiff
  • 0,25 stk. bakepotet , til å lage kebabspyd

Pizzadeig:

  • 7 dl hvetemel
  • 0,5 pk gjær
  • 3,5 dl vann
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt

Marinade:

  • 1 ss spisskummenfrø
  • 1 ss korianderfrø
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts salt
  • 4 båter hvitløk
  • 4 ss nøytral olje

Frisk kebabdressing:

  • 3 dl gresk yoghurt
  • 0,5 stk. lime
  • 2 ss tahini
  • 3 båter hvitløk
  • 3 ss frisk dill
  • 2 ss frisk mynte

Topping:

  • 150 g pizzasaus
  • 300 g revet revet ost
  • 30 g ruccula

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Luftig pizzabunn med saftig, krydret lammekjøtt og toppet med frisk kebabsaus... Vi skjønner godt at kebabpizza er Erling Braut Haalands favoritt! Perfekt å sette på bordet under neste fotballkveld med venner - score!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner

Oppskriften gir én langpanne eller fire porsjonspizzaer.

  • ca. 400 g lammestek , flatbiff av lam eller lammebiff
  • 0,25 stk. bakepotet , til å lage kebabspyd

Pizzadeig:

  • 7 dl hvetemel
  • 0,5 pk gjær
  • 3,5 dl vann
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt

Marinade:

  • 1 ss spisskummenfrø
  • 1 ss korianderfrø
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts salt
  • 4 båter hvitløk
  • 4 ss nøytral olje

Frisk kebabdressing:

  • 3 dl gresk yoghurt
  • 0,5 stk. lime
  • 2 ss tahini
  • 3 båter hvitløk
  • 3 ss frisk dill
  • 2 ss frisk mynte

Topping:

  • 150 g pizzasaus
  • 300 g revet revet ost
  • 30 g ruccula

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Du kan også bruke en ferdig shawarma-kryddermiks til marinaden.

Hvis du vil lage en veldig rask variant, kan du bruke lammeskav som du steker kjapt i panna, istedenfor å steke det i ovn. 

Kebabpizza trinnbilde

Temperatur på ovn og steketid varierer etter hva du skal lage, her er noen forslag: 

Langpannepizza: 225 °C  i ca. 20 minutter

Pizzasnurrer: 225 °C  i 12-15 minutter

Tynn pizza på pizzastein/stål: 275-300 °C  (eller så høyt ovnen går) i 3-5 minutter

Topp pizza med kebabdressing, ruccula og kvernet pepper etter steking. Fulltreffer!

Kebabpizza trinnbilde

Podcast-episode: Klar for fotball-EM? Dette serverer du til kampen

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14470, server:MP-PRD-WEB12 13.06.2025 06:43:33