Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Indrefilet surret i spekeskinke

Indrefilet surret i spekeskinke

Ingredienser

porsjoner

Stekte båtpoteter:

  • 12 stk. mandelpotet , eller andre små poteter
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ts urtekrydder
  • 1 ts salt

Ratatouille:

  • 2 stk. løk
  • 2 stk. rød paprika
  • 1 stk. grønn squash
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 boks hermetiske cherrytomater
  • 1 stk. kjøttbuljongterning
  • 1 ss finhakkede friske urter
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 625 kcal
Fett 23 g
Protein 56 g
Karbohydrater 40 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Indrefilet av svin er godt i seg selv, men surret i spekeskinke blir den ekstra god. Her er fileten servert med ratatouille og ovnsstekte poteter. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Stekte båtpoteter:

  • 12 stk. mandelpotet , eller andre små poteter
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ts urtekrydder
  • 1 ts salt

Ratatouille:

  • 2 stk. løk
  • 2 stk. rød paprika
  • 1 stk. grønn squash
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 boks hermetiske cherrytomater
  • 1 stk. kjøttbuljongterning
  • 1 ss finhakkede friske urter
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 625 kcal
Fett 23 g
Protein 56 g
Karbohydrater 40 g

Slik gjør du

  1. Rens løk og del den i båter. Skjær paprika og squash i litt store biter. Finhakk hvitløk. 
  2. Ha olje i en kjele og tilsett hvitløk. La den surre litt før du tilsetter grønnsakene. Fres alt et par minutter.
  3. Ha i hermetiske tomater og en buljongterning. Rør forsiktig av og til mens retten småputrer i 15-20 minutter. Smak til med urtekrydder, salt og pepper. 
  4. Krydre indrefilet av svin med pepper. Brun fileten raskt på alle sider i en stekepanne med smør. Pakk skiver av spekeskinke rundt fileten, og bind hyssing rundt fileten med jevne mellomrom. Pensle med olje og legg fileten over i en ildfast form.
  5. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten og stek på 125 °C i ca. 20 minutter, eller til termometeret viser 65 °C for medium og 70 °C for medium pluss. La fileten hvile 15 minutter før den skjæres i skiver.
  6. Vask poteter og skjær dem i båter. Legg potetbåtene på et bakepapirkledd stekebrett, drypp over litt olje og dryss på salt og urter. Stek potetene på 225 °C i 20 minutter mens fileten hviler. Bruk en spiss kniv for å sjekke om potetene er møre.

Server svinefilet surret i spekeskinke med ovnstekte potetbåter og smakfull ratatouille. 

Denne oppskriften egner seg også veldig godt til grilling. Grill fileten i 15-20 minutter. Snu ofte.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11780, server:MP-PRD-WEB14 16.10.2024 10:36:27