Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hvaltartar med asiatisk smak

Hvaltartar med asiatisk smak

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g hvalkjøtt
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ts sesamolje
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts flytende honning
  • 6 stk. reddik
  • 50 g aspargesbønner
  • 0,5 stk. grønn chili
  • 1 dl alfalfaspirer
  • saft av 1 stk. lime
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ferskt hvalkjøtt er en delikatesse som smaker aller best i sesong i sommerhalvåret. Hvalkjøtt egner seg utmerket til tartar – finhakket, rått kjøtt med ulikt tilbehør. Vi har laget en asiatiskinspirert variant, en spennende og annerledes forrett.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g hvalkjøtt
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ts sesamolje
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts flytende honning
  • 6 stk. reddik
  • 50 g aspargesbønner
  • 0,5 stk. grønn chili
  • 1 dl alfalfaspirer
  • saft av 1 stk. lime

Slik gjør du

  1. Tørk hvalkjøttet godt med tørkepapir og skjær det i tynne skiver. Kutt det deretter på langs og tvers til det er så grov- eller finhakket som du ønsker det.
  2. Bland inn litt soyasaus, sesamolje, halvparten av de ristede sesamfrøene, finhakket hvitløk og honning. Smak til med salt og kvernet pepper. Sett kaldt en times tid så smakene får utvikle seg.
  3. Del reddiker i båter og skiver. Kutt bønner i to og chili i tynne ringer. Anrett hvaltartar på asjetter med reddik, bønner, chili og spirer. Dryss over resten av sesamfrøene.
  4. Bland sammen limesaft og resten av soyasausen og drypp dressingen over retten rett før servering.

Server retten med litt flatbrød, rekechips eller små crostinis.

Hval er en av de mest miljøvennlige kjøttråvarer du kan få tak i. Hvalen lever fritt i naturen uten noen form for oppfôring, vannforbruk eller kjemikaliebruk. Fangsten foregår med små båter, som forurenser lite. Hval er dessuten kortreist, lokal mat, hvor hvalkjøttet gir arbeidsplasser i lokalsamfunn i Norge. Fangst av fisk og sjøpattedyr med selektive redskaper er i tillegg en miljøvennlig måte å produsere mat på.

Bestanden av vågehval i områdene i Nordøst- og Sentral-Atlanteren der Norge driver kommersiell fangst er anslått til 107 000 dyr – stor nok til å gi grunnlag for bærekraftig høsting.

Forvaltningen av hvalfangst er basert på vitenskapelige råd, og underlagt strengt kontroll- og utøvelsesregelverk, både nasjonalt og internasjonalt. Fangsten og produksjonen av Norsk Hval er derfor pålitelig.

Hvalfangst er også viktig av hensyn til den økologiske balansen i havet, og til miljøet.

kilde: https://www.norskhval.no/

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB11 11.05.2024 05:12:27