Carpaccio av hval

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Løvtynne skiver av rått hvalkjøtt, olivenolje, parmesan og ristede pinjekjerner er hovedingrediensene i denne enkle, raffinerte forretten.

Ingredienser

 • 200 g hvalkjøtt
 • 2 ss virgin olivenolje
 • 6 stk. salatblad eller ruccula
 • 2 stk. vårløk
 • 50 g høvlet parmesan
 • 2 ss pinjekjerner
 • 4 stilker frisk timian

Slik gjør du

Hvalkjøttet er enklest å skjære i tynne skiver når det er halvfryst. Legg fryst kjøtt i kjøleskapet noen timer og skjær det med en skarp kniv i så tynne skiver som du klarer. Legg skivene direkte på tallerkenen slik at de så vidt overlapper hverandre (så langt kan retten forberedes flere timer før servering).

Velg en god olivenolje med mye smak og drypp den over kjøttet. Krydre med flaksalt og kvernet pepper. Kutt salat og finsnitt vårløk og anrett på kjøttet sammen med høvlet parmesan og ristede pinjekjerner. Pynt med litt frisk timian.

Hval er en av de mest miljøvennlige kjøttråvarer du kan få tak i. Hvalen lever fritt i naturen uten noen form for oppfôring, vannforbruk eller kjemikaliebruk. Fangsten foregår med små båter, som forurenser lite. Hval er dessuten kortreist, lokal mat, hvor hvalkjøttet gir arbeidsplasser i lokalsamfunn i Norge. Fangst av fisk og sjøpattedyr med selektive redskaper er i tillegg en miljøvennlig måte å produsere mat på.

Bestanden av vågehval i områdene i Nordøst- og Sentral-Atlanteren der Norge driver kommersiell fangst er anslått til 107 000 dyr – stor nok til å gi grunnlag for bærekraftig høsting.

Forvaltningen av hvalfangst er basert på vitenskapelige råd, og underlagt strengt kontroll- og utøvelsesregelverk, både nasjonalt og internasjonalt. Fangsten og produksjonen av Norsk Hval er derfor pålitelig.

Hvalfangst er også viktig av hensyn til den økologiske balansen i havet, og til miljøet.

kilde: https://www.norskhval.no/

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.