Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Lammegryte med linser og couscous

Ingredienser

  • 600 g lammekjøtt i strimler
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ts malt kanel
  • 1 ts karri
  • 2 ss olje
  • 2 dl røde linser (tørre)
  • 4 dl vann
  • 1 boks hele hermetiske tomater
  • 1 ts salt

  • 4 dl couscous
  • 50 g cashewnøtter
  • 50 g rosiner
Del

Lammegryte med couscous

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lammegryte med couscous har hentet inspirasjon fra det nordafrikanske kjøkken. I denne gryten er det brukt strimlet lammekjøtt, og couscousen har fått ett innslag av cashewnøtter og rosiner.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 600 g lammekjøtt i strimler
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ts malt kanel
  • 1 ts karri
  • 2 ss olje
  • 2 dl røde linser (tørre)
  • 4 dl vann
  • 1 boks hele hermetiske tomater
  • 1 ts salt

  • 4 dl couscous
  • 50 g cashewnøtter
  • 50 g rosiner

Slik gjør du

  1. Stek hvitløk, kanel og karri i olje, sammen med strimlet lammekjøtt.
  2. Skyll linsene og ha dem i gryten. Ha i vann, tomater og salt og la det koke i 15 minutter.
  3. Kok couscous etter anvisning på pakken. Bland nøtter og  rosiner inn i couscousen.
  4. Server med kokte haricots verts eller aspargesbønner.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB12 07.02.2023 16:04:08