Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammegryte med linser og couscous

Lammegryte med couscous

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g lammekjøtt i strimler
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ts malt kanel
  • 1 ts karri
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 dl røde linser (tørre)
  • 4 dl vann
  • 1 boks hele hermetiske tomater
  • 1 ts salt

  • 4 dl couscous
  • 50 g cashewnøtter
  • 50 g rosiner
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lammegryte med couscous har hentet inspirasjon fra det nordafrikanske kjøkken. I denne gryten er det brukt strimlet lammekjøtt, og couscousen har fått ett innslag av cashewnøtter og rosiner.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g lammekjøtt i strimler
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ts malt kanel
  • 1 ts karri
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 dl røde linser (tørre)
  • 4 dl vann
  • 1 boks hele hermetiske tomater
  • 1 ts salt

  • 4 dl couscous
  • 50 g cashewnøtter
  • 50 g rosiner

Slik gjør du

  1. Stek hvitløk, kanel og karri i olje, sammen med strimlet lammekjøtt.
  2. Skyll linsene og ha dem i gryten. Ha i vann, tomater og salt og la det koke i 15 minutter.
  3. Kok couscous etter anvisning på pakken. Bland nøtter og  rosiner inn i couscousen.
  4. Server med kokte haricots verts eller aspargesbønner.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 19.04.2024 21:17:49