Ingredienser

  • 1 stk. smørflyndre
  • 1 ss smør til steking
  • 1 ss solsikkeolje til steking

  • 1 ss kapers
  • 1 ss smør
  • 1 båt sitron
Del

Helstekt smørflyndre

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Smørflyndre blir også kalt mareflyndre, sleiptunge og hundetunge. Kjært barn har mange lokale navn. Fisken blir aller best på smak om den stekes med ben. Skal du lage den klassiske franske retten “Sole Meunière” bytter du ut smørflyndre med sjøtunge (Solea Solea).

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 stk. smørflyndre
  • 1 ss smør til steking
  • 1 ss solsikkeolje til steking

  • 1 ss kapers
  • 1 ss smør
  • 1 båt sitron

Slik gjør du

  1. Flå fisken ved å løsne skinnet rundt hodet med en skarp kniv og trekke skinnet av fra hodet mot halen. Du velger selv om du vil beholde hodet på under tilberedning.
  2. Krydre fisken med salt og pepper. Varm en stor stekepanne med smør og olje og la det bruse godt før du legger i fisken. Stek den i ca. 4 minutter på hver side, avhengig av størrelsen. Øs den gjerne med litt av fettet underveis i stekingen.
  3.  Løft den ferdig stekte fisken over på en tallerken. Ha kapers og litt mer smør i panna. Øs det varme kaperssmøret over fisken. Legg på en sitronbåt og server umiddelbart, gjerne med kokte poteter og en grønn salat.
Skal du lage denne retten til mange kan du først brune hver enkelt fisk på begge sider og deretter legge dem i langpanne kledd med bakepapir. Stek i forvarmet ovn, 180 °C i ca. 6 minutter, avhengig av størrelse på fiskene.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant