Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Helstekt smørflyndre (Sole Meunière)

Helstekt smørflyndre

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. smørflyndre
  • 1 ss smør til steking
  • 1 ss solsikkeolje til steking

Til servering:

  • 1 ss kapers
  • 1 ss smør
  • 1 båt sitron
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Smørflyndre er er flyndrefisk med en rekke lokale navn som mareflyndre, sleiptunge og hundetunge. Ikke la deg skremme av det! Fisken smaker nydelig, og blir aller best om den stekes med ben. Alle små flyndrefisk kan tilberedes på denne måten, Skal du lage den klassiske franske retten “Sole Meunière” bytter du ut smørflyndre med sjøtunge (Solea Solea).

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. smørflyndre
  • 1 ss smør til steking
  • 1 ss solsikkeolje til steking

Til servering:

  • 1 ss kapers
  • 1 ss smør
  • 1 båt sitron

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Skal du lage denne retten til mange kan du først brune hver enkelt fisk på begge sider og deretter legge dem i langpanne kledd med bakepapir. Stek i forvarmet ovn, 180 °C i ca. 6 minutter, avhengig av størrelse på fiskene.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 20.04.2024 16:26:16