Helstekt smørflyndre

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Smørflyndre blir også kalt mareflyndre, sleiptunge og hundetunge. Kjært barn har mange lokale navn. Fisken blir aller best på smak om den stekes med ben. Skal du lage den klassiske franske retten “Sole Meunière” bytter du ut smørflyndre med sjøtunge (Solea Solea).

Ingredienser

  • 1 stk. smørflyndre
  • 1 ss smør til steking
  • 1 ss solsikkeolje til steking

  • 1 ss kapers
  • 1 ss smør
  • 1 båt sitron

Slik gjør du

  1. Flå fisken ved å løsne skinnet rundt hodet med en skarp kniv og trekke skinnet av fra hodet mot halen. Du velger selv om du vil beholde hodet på under tilberedning.
  2. Krydre fisken med salt og pepper. Varm en stor stekepanne med smør og olje og la det bruse godt før du legger i fisken. Stek den i ca. 4 minutter på hver side, avhengig av størrelsen. Øs den gjerne med litt av fettet underveis i stekingen.
  3.  Løft den ferdig stekte fisken over på en tallerken. Ha kapers og litt mer smør i panna. Øs det varme kaperssmøret over fisken. Legg på en sitronbåt og server umiddelbart, gjerne med kokte poteter og en grønn salat.
Skal du lage denne retten til mange kan du først brune hver enkelt fisk på begge sider og deretter legge dem i langpanne kledd med bakepapir. Stek i forvarmet ovn, 180 °C i ca. 6 minutter, avhengig av størrelse på fiskene.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.