Gryte med kje og bønner

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Ingredienser

  • 250 g limabønner (butter beans)
  • 112 kg grytekjøtt av kje med ben
  • 4 ss olje
  • 10 stk sjalottløk
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 stk gulrot
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Bløtlegg bønnene over natten i rikelig med kaldt vann. Hell av bløtleggingsvannet, ha bønnene i en kjele og hell på kaldt vann. Kok bønnene i ca. 1 time, til de er helt møre. Hell av kokevannet.
  2. Varm olje i en stekepanne og brun kjøttet i omganger. Legg det over i en vid gryte etter hvert.
  3. Skrell løken og brun den raskt. Ha den over i gryten sammen med kjøttet. Tilsett hvitløk, urter, gulrot i biter og hakkede tomater. Krydre med salt og pepper.
  4. Kok opp, senk varmen og sett på lokk. La gryten trekke rett under kokepunktet i 2-2 ½ time, til kjøttet er mørt.
  5. Smak til med salt og pepper.

Server kjegryten med ris, couscous eller kokte poteter.

Du kan også bruke hermetiske bønner i gryten. Beregn da 2 bokser til 4 porsjoner.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.