Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kjekjøtt i dillsaus

Kje i dillsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg kjøtt av kje med ben (ca 800g uten ben)
  • 2 ss smør eller margarin
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 250 g aromasopp
  • 3 dl vann
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 % eller seterrømme
  • 2 ts maisenna ved behov
  • 2 ss hakket frisk dill

Tilbehør:

  • 2 stk. gulrot
  • 800 g potet
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kjekjøtt er magert, mildt og mørt, og blir aller best når det blir tilberedt på lav varme over lang tid. I en kremet saus med dill og friske grønnsaker er dette super helgemat.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg kjøtt av kje med ben (ca 800g uten ben)
  • 2 ss smør eller margarin
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 250 g aromasopp
  • 3 dl vann
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 % eller seterrømme
  • 2 ts maisenna ved behov
  • 2 ss hakket frisk dill

Tilbehør:

  • 2 stk. gulrot
  • 800 g potet

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server kje i rømmesaus rykende varm med kokte poteter og gulrot.

Du kan gjerne servere mer grønnsaker til gryta. Persillerot, purreløk og små løk smaker godt sammen med kjekjøttet. Litt sitronsaft setter ekstra frisk smak på sausen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB15 26.05.2024 14:31:16