Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kjekjøtt i dillsaus

Kje i dillsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg kjøtt av kje med ben (ca 800g uten ben)
  • 250 g aromasopp
  • 2 ss smør eller margarin
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 3 dl vann
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 % eller seterrømme
  • 2 ts maisenna ved behov
  • 2 ss hakket frisk dill
  • 2 stk. gulrot
  • 800 g potet
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kjekjøtt er magert, mildt og mørt, og blir aller best når det blir tilberedt på lav varme over lang tid. I en kremet saus med dill og friske grønnsaker er dette super helgemat.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg kjøtt av kje med ben (ca 800g uten ben)
  • 250 g aromasopp
  • 2 ss smør eller margarin
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 3 dl vann
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 % eller seterrømme
  • 2 ts maisenna ved behov
  • 2 ss hakket frisk dill
  • 2 stk. gulrot
  • 800 g potet

Slik gjør du

  1. Skyll kjøttet i kaldt vann og tørk det godt med kjøkkenpapir.
  2. Varm en stekepanne og ha i litt smør/margarin. Når det slutter å skumme er det varmt nok til å legge i kjøttet. Brun kjøttet i omganger på alle kanter. Legg det over i en vid gryte etter hvert. Krydre med salt og pepper.
  3. Del sopp i biter og fres den i resten av smøret/margarinen. Ha soppen i gryta sammen med kjøttet.
  4. Kok ut stekepannen med litt vann og sil det over i gryta. Hell på vann så det akkurat dekker og kok opp. Fjern urenheter som samler seg på overflaten.
  5. Senk varmen, sett på lokk og la gryta trekke til kjøttet er mørt, ca. 45 minutter. Ha i créme fraîche eller rømme og smak til med salt og pepper. Rør ut maisenna i vann og hell i gryta. Gi den et raskt oppkok.
  6. Rens og skjær gulrot i jevnt store biter. Kok dem i lettsaltet vann til de er møre.
  7. Kok poteter.

Server kje i rømmesaus rykende varm med kokte poteter og gulrot.

Du kan gjerne servere mer grønnsaker til gryta. Persillerot, purreløk og små løk smaker godt sammen med kjekjøttet. Litt sitronsaft setter ekstra frisk smak på sausen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB14 24.09.2023 23:00:01