Kje i dillsaus

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Kjekjøtt er magert, mildt og mørt, og blir aller best når det blir tilberedt på lav varme over lang tid. I en kremet saus med dill og friske grønnsaker er dette super helgemat.

Ingredienser

  • 112 kg kjøtt av kje med ben (ca 800g uten ben)
  • 250 g aromasopp
  • 2 ss smør eller margarin
  • 112 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 3 dl vann
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 % eller seterrømme
  • 2 ts maisenna ved behov
  • 2 ss hakket frisk dill
  • 2 stk gulrot
  • 800 g potet

Slik gjør du

  1. Skyll kjøttet i kaldt vann og tørk det godt med kjøkkenpapir.
  2. Varm en stekepanne og ha i litt smør/margarin. Når det slutter å skumme er det varmt nok til å legge i kjøttet. Brun kjøttet i omganger på alle kanter. Legg det over i en vid gryte etter hvert. Krydre med salt og pepper.
  3. Del sopp i biter og fres den i resten av smøret/margarinen. Ha soppen i gryta sammen med kjøttet.
  4. Kok ut stekepannen med litt vann og sil det over i gryta. Hell på vann så det akkurat dekker og kok opp. Fjern urenheter som samler seg på overflaten.
  5. Senk varmen, sett på lokk og la gryta trekke til kjøttet er mørt, ca. 45 minutter. Ha i créme fraîche eller rømme og smak til med salt og pepper. Rør ut maisenna i vann og hell i gryta. Gi den et raskt oppkok.
  6. Rens og skjær gulrot i jevnt store biter. Kok dem i lettsaltet vann til de er møre.
  7. Kok poteter.
  8. Server kje i rømmesaus rykende varm med kokte poteter og gulrot.
Du kan gjerne servere mer grønnsaker til gryta. Persillerot, purreløk og små løk smaker godt sammen med kjekjøttet. Litt sitronsaft setter ekstra frisk smak på sausen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.