Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Grillet lam i brioche

Ingredienser

velg antall porsjoner

Syltet rødløk:

  • 1 stk. rødløk
  • 1 dl eddik, 7 %
  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 1 ts fennikelfrø ( kan sløyfes )

Dressing:

  • 2 dl gresk yoghurt
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • 1 ss olivenolje
  • 1 båt finhakket hvitløk

  • 4 stk. hamburgerbrød eller briochebrød
  • 100 g blandet babybladsalat
Del

Grillet lam i brioche

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Norsk lammekjøtt er smakfullt, særpreget og anvendelig til alt fra eksklusiv gjestemat til håndholdt streetfood. Her er et eksempel på det siste, vårt bidrag til streetfoodfestivalen ByLam 2017. Denne retten er også perfekt å bruke om du har rester av lammestek.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner

Syltet rødløk:

  • 1 stk. rødløk
  • 1 dl eddik, 7 %
  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 1 ts fennikelfrø ( kan sløyfes )

Dressing:

  • 2 dl gresk yoghurt
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • 1 ss olivenolje
  • 1 båt finhakket hvitløk

  • 4 stk. hamburgerbrød eller briochebrød
  • 100 g blandet babybladsalat

Slik gjør du

  1. Legg kjøttet på benken slik at det blir romtemperert. Skjær det i ca. 1 cm tykke skiver. Sett til side.
  2. Skjær løk i tynne båter. Ha eddik, vann, sukker og fennikelfrø i en liten kjele og kok opp. trekk kjelen av varmen og tilsett løk. Løken er ferdig til servering etter ti minutter, utvikler mer smak om den får stå kaldt over natten.
  3. Bland yoghurt, sitronskall, hvitløk og olivenolje. Smak til med litt salt og pepper.
  4. Stek lammeskivene raskt på grill eller grillpanne/stekepanne til det har fått fin gyllen farge på begge sider. Legg kjøttet over i en ildfastform og tilsett eplejuice og eplesidereddik. Dekk med lokk eller folie og la kjøttet hvile i noen minutter.
  5. Varm briochebrødene på grillen og fyll dem med dressing, salat, grillet lammekjøtt og syltet rødløk. 
Har du ikke en grill eller er utenfor grillsesongen kan du bruke en grillpanne eller stekepanne.

I denne retten kan du godt bruke rester av lammestek. Skjær restekjøttet i biter, og følg oppskriften som beskrevet.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB11 03.12.2022 12:26:08