Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet lam i brioche

Grillet lam i brioche

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g flatbiff av lam eller rester av lammestek
  • 1 dl eplejuice
  • 1 ss eplecidereddik
  • 4 stk. hamburgerbrød eller briochebrød
  • 100 g blandet babybladsalat

Syltet rødløk:

  • 1 stk. rødløk
  • 1 dl vann
  • 1 dl eddik, 7 %
  • 1 dl sukker
  • 1 ts fennikelfrø ( kan sløyfes )

Dressing:

  • 2 dl gresk yoghurt
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 526 kcal
Fett 13 g
Protein 32 g
Karbohydrater 70 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Norsk lammekjøtt er smakfullt, særpreget og anvendelig til alt fra eksklusiv gjestemat til håndholdt streetfood. Her er et eksempel på det siste, vårt bidrag til streetfoodfestivalen ByLam 2017. Denne retten er også perfekt å bruke om du har rester av lammestek.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g flatbiff av lam eller rester av lammestek
  • 1 dl eplejuice
  • 1 ss eplecidereddik
  • 4 stk. hamburgerbrød eller briochebrød
  • 100 g blandet babybladsalat

Syltet rødløk:

  • 1 stk. rødløk
  • 1 dl vann
  • 1 dl eddik, 7 %
  • 1 dl sukker
  • 1 ts fennikelfrø ( kan sløyfes )

Dressing:

  • 2 dl gresk yoghurt
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 526 kcal
Fett 13 g
Protein 32 g
Karbohydrater 70 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Har du ikke en grill eller er utenfor grillsesongen kan du bruke en grillpanne eller stekepanne.

 

I denne retten kan du godt bruke rester av lammestek. Skjær restekjøttet i biter, og følg oppskriften som beskrevet.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14675, server:MP-PRD-WEB12 17.06.2025 14:56:17