Glutenfri focaccia

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Focaccia er et saftig italiensk brød mange liker å servere på tapasbordet eller som tilbehør til supper og salater. Her har vi lagd en glutenfri variant – og toppet den med fargerike tomater, gode oliven og frisk timian. Nam!

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g smør
  • 6 dl melk
  • 1 pk tørrgjær
  • 1,5 ss fiberhusk
  • 250 g jyttemel
  • 500 g semper mix
  • 2 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 ts bakepulver

Fyll:

  • 250 g cherrytomat gjerne i forskjellige farger
  • 10 stk. oliven
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 1 ss flaksalt

Slik gjør du

  1. Smelt smør, ha i melk og varm blandingen opp til den er fingervarm (37 °C).
  2. Ha i gjær og fiberhusk. Rør blandingen sammen og la det svelle i 5-10 minutter.
  3. Bland sammen mel, salt, sukker og bakepulver i bollen til en kjøkkenmaskin. Hell i væsken og elt deigen godt sammen. Du kan også elte deigen for hånd. Dekk til bollen og la deigen heve til dobbel størrelse.
  4. Skjær cherrytomater i fire. Fjern eventuelt olivensteiner.
  5. Trykk og strekk deigen utover i en smurt liten langpanneform eller en stor ildfastform. Bruk fingrene og stikk små groper i deigen. Legg båter av cherrytomat, oliven og rosmarin utover i gropene. Etterhev i ca. 20 minutter.
  6. Forvarm stekeovn til 225 °C. Dryss flaksalt på brødet og stek det i stekeovn til det har fått en fin gyllen farge og er gjennomstekt, ca. 30 minutter.

Server brødet til en suppe eller en gryte, som en del av et tapasbord eller som tilbehør til en god salat.