Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rognebærgelé

Rognebærgelé

Ingredienser

1 porsjon gir 6-7 desiliter gelé.

  • 1,5 kg rognebær , "frostbitt i fryseren"
  • 500 g fast eple , i grove biter
  • 1 stk. hel kanel , (kan sløyfes)
  • 1 ts muskatblomme , (kan sløyfes)
  • ca. 300 g sukker per 1/2 saft
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (19)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

De sure, beske rognebærene forandrer karakter etter en natt med frost – enten på treet eller i fryseren – og blir aromatiske og nydelige. De egner seg ikke så godt til syltetøy, men rognebærgelé er nydelig følge til patéer og kjøttretter.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1 porsjon gir 6-7 desiliter gelé.

  • 1,5 kg rognebær , "frostbitt i fryseren"
  • 500 g fast eple , i grove biter
  • 1 stk. hel kanel , (kan sløyfes)
  • 1 ts muskatblomme , (kan sløyfes)
  • ca. 300 g sukker per 1/2 saft

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Smakstilsetninger i rognebærgelé kan være litt tørr eller halvtørr sherry, konjakk eller akevitt. Du kan bytte ut halvparten av sukkeret med brunt rørsukker for en kraftigere smak.
Slik gjør du geléprøve: Hell litt av den varme geléen på en kald asjett og la den stå et par minutter. Trekk en skje gjennom geleen. Om den stivner er geléen ferdig, hvis ikke må den få koke videre. Du kan også prøve med en skje om den er ferdig, dråpene skal falle tungt fra skjeen. Blir ikke geléen stiv kan du tilsette pektin. Følg da oppskriftene på pakken.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 23.04.2024 14:38:35