Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pinnekjøtt med pepperglaze - alternativ 1

Pinnekjøtt med asiatisk glaze

Ingredienser

5  porsjoner
  • 2 kg ferdigdampet pinnekjøtt
  • 2 ss hakkede pistasjnøtter

Pepperglaze:

  • 200 g sukker
  • 2 dl eplecidereddik
  • 1 stk. rød chili
  • 100 g frisk ingefær
  • 6 båter hvitløk
  • 1 dl søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 potte frisk koriander
  • 2 ss hel pepper

Nudelsalat:

  • 100 g nudler
  • 100 g søtpotet
  • 1 stk. mango
  • 1 stk. fennikel
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2197 kcal
Fett 151 g
Protein 126 g
Karbohydrater 80 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her kan du lage en spennende rett som alle liker. Nudler med sprø grønnsaker og en herlig pepperglaze. Dette er en eksotisk og varm rett du kan servere i førjulstiden, enten som en fullverdig middag eller som en snack.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

5  porsjoner
  • 2 kg ferdigdampet pinnekjøtt
  • 2 ss hakkede pistasjnøtter

Pepperglaze:

  • 200 g sukker
  • 2 dl eplecidereddik
  • 1 stk. rød chili
  • 100 g frisk ingefær
  • 6 båter hvitløk
  • 1 dl søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 potte frisk koriander
  • 2 ss hel pepper

Nudelsalat:

  • 100 g nudler
  • 100 g søtpotet
  • 1 stk. mango
  • 1 stk. fennikel
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2197 kcal
Fett 151 g
Protein 126 g
Karbohydrater 80 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server pinnekjøttet med nudelsalat, grovhakkende pistasjnøtter og litt ekstra glaze for de som vil ha litt mer.

Podcast-episode: Bruk opp restene av julematen!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB13 25.04.2025 17:51:19