Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Friterte kyllingruller

Friterte kyllingruller

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. grillet kylling
  • 2 stk. finhakket rød chili
  • 1 stk. tomat i terninger
  • 1 stk. løk i terninger
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 potte finhakket frisk koriander
  • 12 stk. hvetetortilla eller maistortilla
  • 1 l frityrolje

Guacamole:

  • 2 stk. modne avokado
  • saft av 1 stk. lime
  • 1,5 stk. tomat
  • 1 båt revet hvitløk
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 2 ss finhakket frisk koriander
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Disse friterte mexicansk-inspirerte kyllingtortillaene er en garantert favoritt hos barna! De kalles flautas, på grunn av den fine fløytefasongen, og kan minne om vårruller.  Vi beregner 2 ruller per porsjon.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. grillet kylling
  • 2 stk. finhakket rød chili
  • 1 stk. tomat i terninger
  • 1 stk. løk i terninger
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 potte finhakket frisk koriander
  • 12 stk. hvetetortilla eller maistortilla
  • 1 l frityrolje

Guacamole:

  • 2 stk. modne avokado
  • saft av 1 stk. lime
  • 1,5 stk. tomat
  • 1 båt revet hvitløk
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 2 ss finhakket frisk koriander

Slik gjør du

  1. Del chili i to på langs og fjern stilk, frø og skillevegger. Finhakk chilien. Skjær tomat og løk i terninger. Fres alt i en varm stekepanne med olje.
  2. Rens kylling fri for skinn og bein. Riv kyllingkjøttet i mindre biter og ha det i pannen sammen med grønnsakene. Stek til kjøttet er varmt. Bland inn koriander.  
  3. Fordel et par skjeer med kjøtt- og grønnsaksblanding på midten av hver tortilla. Rull dem sammen til fløytefasong og fest skjøten med en tannpirker slik at de holder fasongen.
  4. Lag guacamole. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til side og ta ut steinen. Mos avocado med en gaffel og press over limesaft. Bland most avocado sammen med de øvrige ingrediensene. Smak til med salt og pepper.  
  5. Varm olje i en dyp gryte og friter rullene til de er sprø og har en lys gyllen farge, 2-3 minutter. Legg dem på kjøkkenpapir, slik at oljen renner av. 

Server kyllingrullene med guacamole og rømme.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Fem grep for å uppe tacoen

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 24.04.2024 21:35:28