Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Cupcakes til cupfinalen / Cupcakes til fotballfesten

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 4 stk. egg
  • frø fra 1 stk. vaniljestang
  • 200 g smør
  • 300 g sukker
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 dl kremfløte

Sjokoladefrosting:

  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g melis
  • 300 g hvit sjokolade
  • ca. 3 dråper grønn matfarge
Del

Cupcakes til fotballfesten

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Enten du skal lage cupcakes til cupfinalen eller til bursdagsfeiringen av en ivrig fotballspiller - lag saftige vaniljecupcakes med grønnfarget sjokoladefrosting. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 4 stk. egg
  • frø fra 1 stk. vaniljestang
  • 200 g smør
  • 300 g sukker
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 dl kremfløte

Sjokoladefrosting:

  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g melis
  • 300 g hvit sjokolade
  • ca. 3 dråper grønn matfarge

Slik gjør du

  1. Del vaniljestang i to på langs, og skrap ut frøene. Rør smør, sukker og vaniljefrø sammen til det har en luftig konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen.
  2. Vend forsiktig inn siktet mel og bakepulver i blandingen. Spe med fløte og bland røren godt sammen.
  3. Sett muffinsformer i et muffinsbrett. Har du ikke muffinsbrett kan du bruke doble former for at muffinsen skal holde formen bedre. Fordel røren i formene og stek kakene midt i stekeovnen i 15-20 minutter. Avkjøl.
  4. Knekk sjokolade i biter og ha dem i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann (vannbad). Obs! Bollen bør ikke komme i kontakt med vannet, da det kan bli for varmt for sjokoladen. Sett kjelen på kokeplaten og la vannet småkoke. Rør i sjokoladen innimellom, og ta den av platen straks den har smeltet. Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn.
  5. Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-visp til blandingen er luftig og lys gul, ca. 5 minutter. Hell avkjølt, smeltet sjokolade i bollen og pisk til alt er godt blandet.
Er sjokoladen for varm vil kremen sprekke.
  1. Farg kremen til ønsket farge med grønn konditorfarge. Ha kremen i en sprøytepose med tip (gress str. 14) og sprøyt kremen på cupcakesene. Pynt gjerne med små fotballer.

Når det ikke er fotballkamp kan du pynte cupcakesene slik:

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3546, server:MP-PRD-WEB13 30.11.2022 18:05:24