Argentinske empanadas

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Nydelig kjøttfyll innbakt i deig - nesten som en liten innbakt pizza.

Ingredienser

Deig:

  • 150 g usaltet smør
  • 5 dl hvetemel
  • 1 dl kaldt vann
  • 12 ts salt

Fyll:

  • 500 g kjøttdeig
  • 2 ss olje
  • 1 stk løk
  • 50 g sorte oliven
  • 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 ss worchestershiresaus

Slik gjør du

  1. Bland mel, smør og salt. Smuldre til du får en kornete deig. Rør inn det kalde vannet og kna deigen til den er smidig. Deigen kan evt. lages i en foodprosessor. Dekk deigen med plastfolie og sett den kjølig. La den ligge i minimum en time eller gjerne natten over.
  2. Brun kjøttdeigen i to omganger på sterk varme i litt olje. Finhakk løk, oliven og stilkselleri og ha det i pannen med kjøttdeigen. Tilsett resten av ingrediensene og la det småkoke i ca. 20 minutter. Avkjøl litt.
  3. Kjevle ut deigen til den er ca. 3 mm tykk. Legg over en liten rund frokosttallerken, skjær rundt kanten med kniv. Fordel to store spiseskjeer av fyllet på den ene halvdelen. Pensle rundt kanten med pisket egg. Brett deigen over fyllet, klem kantene godt sammen med en gaffel. Legg de på en smurt plate og pensle med egg. Gjenta til du har laget ca. 10 stykker.
  4. Lag et snitt på toppen av hver empanadas slik at dampen kommer ut. Stek på 200 grader i ca. 15 minutter til de har fått en fin og gyllen farge.

Serveres med chimichurri saus.

 

Tips: Lag gjerne empanadas dagen i forveien, sett kaldt, og stek rett før du skal servere dem. Husk å dekke til med plastfolie når de står kaldt. I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.