Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bakte epler

Bakte epler

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. eple
  • 2 ss smør
  • 1 ts malt kanel
  • 2 ss sukker
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Bakte epler er en deilig og enkel dessert som passer like godt som en hverdagsdessert, som litt ekstra kos i helgen. Server gjerne med litt vaniljeis for en ekstra fyldig og god dessert. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. eple
  • 2 ss smør
  • 1 ts malt kanel
  • 2 ss sukker

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 220 °C.
  2. Bruk en kjernehusutstikker til å fjerne kjernehuset. Sett eplene i en ildfast form.
  3. Fordel smør over eplene, og strø over kanel og sukker.
  4. Stek eplene i ovnen i 25 minutter, til de er møre. For å få kortere steketid kan eplene deles i to.
  5. Dryss over mandelflak og stek i 5 minutter til. 
  6. Server eplene varme med pisket krem, is eller rømme til.

Bakte epler

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB12 16.04.2024 07:23:26