Bakte gulrøtter

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Bakte gulrøtter er et enkelt og utrolig godt tilbehør til svin eller hvitt kjøtt. I sesong får du også tak i ulike farger på gulrøttene som gjør tilbehøret enda flottere.

Ingredienser

  • 12 stk gulrot
  • 2 ss olje
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper

  • 1 stk granateple
  • 4 stilker bladpersille
  • 2 ss lettrømme
Vis næringsinnhold
Energi
187kcal
Fett
7.4g
Protein
2.8g
Karbohydrater
23.0g
Jern
0.9mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Skyll gulrøtter godt. Bruk en liten, spiss kniv og rens rundt stilkfestet.
  2. Legg gulrøttene på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over olje og krydre med salt og pepper.
  3. Sett stekebrettet i stekeovn på 180 °C og stek gulrøttene i 15-20 minutter til de er så vidt møre.
  4. Rens granateple og grovhakk bladpersille.
  5. Anrett de bakte gulrøttene på et fat. Ha på litt rømme, og dryss over granateplekjerner og persille. 
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.