Vafler med karamelliserte epler

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Søtt, salt, mykt og crunchy - fristende? Hvem sier ikke "ja takk" til en vaffel toppet med karamelliserte epler, hjemmelaget eggekrem og crumble? Bruk din favorittoppskrift, eller finn oppskrift på vafler her. 

Ingredienser

Karamelliserte epler:

  • 3 stk eple , gjerne en fast og syrlig sort
  • 2 ss smør til steking
  • 200 g sukker
  • ½ dl vann
  • 50 g usaltet smør
  • dl fløte
  • ½ ts salt

Eggekrem

  • 4 stk eggeplomme
  • 3 dl melk
  • ½ dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 3 stk gelatinplater
  • dl kremfløte

Kryddercrumble:

  • 1 ss smør til steking
  • 6 ss brødrasp av tørt brød
  • 2 ss sukker
  • ½ ts malt kanel
  • 1 ss knuste frysetørkede bringebær

Slik gjør du

  1. Lag eggekrem. Ha eggeplommer, melk, sukker, maisstivelse og gelatinplater i en kjele. 
  2. Varm opp under stadig omrøring til kremen tykner. Når konsistensen er som tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl og la kremen stivne. Visp opp eggekremen før bruk, slik at den blir jevn og klumpefri.
  3. Skrell epler og kutt dem i jevne terninger. Fres terningene i en stekepanne med smør til de er så vidt møre. Sett til side mens du lager karamell.
  4. Smelt sukker og vann i en liten kjele til du har fått en gyllen og fin karamell. Pass på at det ikke brenner seg.
  5. Hell i fløte og salt, rør alt sammen og la det koke noen minutter.
  6. Sett kjelen til side, og la det avkjøle seg litt. Rør inn usaltet smør i terninger og ha i eplebitene. La det stå i romtemperatur til vaflene er klare til servering.
  7. Stivpisk kremfløte og vend den inn i den vispede eggekremen.
  8. Lag kryddercrumble: Smelt smør i en stekepanne og stek brødrasp av tørt brød på middels varme til det begynner å bli gyllent. Dryss over sukker og kanel og stek videre til sukkeret har smeltet. Avkjøl på et bakepapir.
  9. Anrett nystekte vafler med de karamelliserte eplene, eggekrem og kryddercrumble, pynt eventuelt med frysetørkede bringebær.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.