Saltbakt sjalottløk

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Saltbakt sjalottløk blir ikke salt, men søt og aromatisk. Et enkelt og godt tilbehør, spesielt til rødt kjøtt som storfe og lam. 

Ingredienser

  • 12 stk. sjalottløk
  • 100 g grovt grovt salt

Slik gjør du

  1. Fjern det løse skallet på løken og skjær av litt av rotenden (3-4 mm).
  2. Ha grovt havsalt i en ildfast form og plasser løken med rotenden ned i saltet.  Dekk formen med aluminiumsfolie.   
  3. Sett formen inn i stekeovnen på 200 °C bak i ca. 25 minutter. Når løken er ferdig kan duse at den allerede er på vei ut av skallet. 
Blir løken stekt for lenge glir den ut av skallet. Der det bare å dytte den tilbake inn igjen etter at den har blitt litt avkjølt. Saltet kan gjerne brukes om igjen.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.