Ingredienser

  • 12 stk. sjalottløk
  • 100 g grovt grovt salt
Del

Saltbakt sjalottløk

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Saltbakt sjalottløk blir ikke salt, men søt og aromatisk. Et enkelt og godt tilbehør, spesielt til rødt kjøtt som storfe og lam. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 12 stk. sjalottløk
  • 100 g grovt grovt salt

Slik gjør du

  1. Fjern det løse skallet på løken og skjær av litt av rotenden (3-4 mm).
  2. Ha grovt havsalt i en ildfast form og plasser løken med rotenden ned i saltet.  Dekk formen med aluminiumsfolie.   
  3. Sett formen inn i stekeovnen på 200 °C bak i ca. 25 minutter. Når løken er ferdig kan duse at den allerede er på vei ut av skallet. 
Blir løken stekt for lenge glir den ut av skallet. Der det bare å dytte den tilbake inn igjen etter at den har blitt litt avkjølt. Saltet kan gjerne brukes om igjen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant