1. Forvarm stekeovn til 180 °C.
2. Lag havrebunn. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, bakepulver og havregryn, og vend blandingen forsiktig inn i eggedosisen. Hell røren i en bakepapirkledd langpanne, bre den utover og stek i 15-20 minutter. Avkjøl bunnen litt.
3. Bruk små metallformer (eller andre små egnede porsjonsformer). Stikk ut små bunner av havrebunnen og legg dem i formene.
4. Lag mousse. Pisk fløte til myk krem og sett den kaldt. Smelt sjokolade forsiktig i vannbad. Bruk lav temperatur og rør underveis.
5. Stivpisk eggehviter med melis. Bland forsiktig sammen smeltet sjokolade og eggeplommer, vend inn krem og tilslutt stivpiskede eggehviter.
6. Ha sjokolademoussen i porsjonsformene med havrebunnene. Sett kaldt til den stivner.
Pynt gjerne med friske bær.
Havrebunnen kan lages 1-2 dager før bruk og tåler frysing.