Lagre

Ingredienser

1  porsjoner
  • 375 g kokesjokolade
  • 1 pk kokosfett (delfiafett)
  • 6 ss sterk kaffe
  • 4 stk. egg
  • 4 ss sukker
  • 200 g tørket aprikos delt i fire
  • 100 g pistasjnøtter
  • 100 g mini marshmallows
  • ca. 20 g frysetørkede bringebær til pynt (kan sløyfes)
Del

Delfiakake med aprikos, pistasjenøtter og marshmallows

(1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En god og smakfull variant av den tradisjonelle delfiakaken fylt med aprikos, pistasjnøtter og marshmallows. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

1  porsjoner
  • 375 g kokesjokolade
  • 1 pk kokosfett (delfiafett)
  • 6 ss sterk kaffe
  • 4 stk. egg
  • 4 ss sukker
  • 200 g tørket aprikos delt i fire
  • 100 g pistasjnøtter
  • 100 g mini marshmallows
  • ca. 20 g frysetørkede bringebær til pynt (kan sløyfes)

Slik gjør du

1. Kle en liten smurt brødform, ca. 1,5 liter, med matpapir.

2. Ha kokesjokolade og delfiafett i en bolle og sett den over en kjele med vann på svak varme (vannbad). Tilsett kaffe når sjokoladen og fettet har smeltet. 

3. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett sjokoladeblandingen og bland godt til en jevn røre. 

4. Vend inn aprikos, pistajsenøtter og marshmallows.

Har du ikke mini marshmallows kan du gjerne bruke vanlige marshmallows delt i mindre biter.

5. Hell røren i formen. Dryss eventuelt over frysetørket bringebær til pynt. Sett kaken kjølig til den er stiv, gjerne over natten. 

Server delfiakake i tynne skiver. Tørk gjerne av kniven for hver skive du skjærer for å få pene skiver.

Delfiakake har god holdbarhet i kjøleskap, men kan også fryses.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant