Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Røkt elg med solbærrømme

Røkt elg med solbærrømme

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lompe
  • 1 stk. egg
  • 1 dl hasselnøtter
  • 400 g røkt elgkjøtt eller roastbiff av elg

Solbærrømme:

  • 2 dl seterrømme
  • 4 ss solbærsyltetøy
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Røkt elg med solbærrømme er en lekker liten aperitiff, forrett eller kveldskos. Potetlompe er norsk tradisjonsbakst som fort får et litt mer moderne preg når vi pensler med egg og sprøsteker den. Knasende godt, og spennende smaker sammen med røkt elgkjøtt og solbær.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lompe
  • 1 stk. egg
  • 1 dl hasselnøtter
  • 400 g røkt elgkjøtt eller roastbiff av elg

Solbærrømme:

  • 2 dl seterrømme
  • 4 ss solbærsyltetøy

Slik gjør du

1. Del lomper i 6-8 snipper med en skarp kniv. Pensle dem med sammenvispet egg og dryss over hakkede hasselnøtter.

2. Stek snippene på 200 °C i 12-15 minutter til de er sprø og harde. Smak til rømmen med solbærsyltetøy.

3. Legg tynne skiver av røkt elgkjøtt og litt solbærrømme på hver lompesnipp. Pynt gjerne med solbær.

Bruk gjerne røkt hjortekjøtt hvis du har det.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB13 28.05.2024 05:30:18