Ingredienser

8  porsjoner

Yoghurtmarinade:

  • 1 stk. løk
  • 1 ss malt spisskummen
  • 1 ss malt koriander
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts malt allehånde eller 0.5 ts nellik
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss rødvinseddik , eventuelt eplecidereddik
  • 4 ss gresk yoghurt

Tahinidressing:

  • 1 glass tahini (á 160 g)
  • 1,5 dl vann
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 båter revet hvitløk

Yoghurtlefser:

  • 6 dl gresk yoghurt ,eller yoghurt naturell
  • ca. 6 dl hvetemel
  • 1 ts salt (kan sløyfes)

Tomatsalat:

  • 6 stk. plommetomat
  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. løk
  • 1 pk cherrytomat (á 250 g)
  • 1 pk bladpersille
  • 2 ss olivenolje

Til servering:

  • 1 stk. granateple
  • skall av 0,5 stk. sitron
Del

Pulled lamb med tilbehør

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Er du glad i "pulled pork"? Da må du prøve denne - "Pulled lamb" lagd av lammelår! Lammesteken er marinert i en deilig, krydret yoghurtdressing, og etter langtidssteking i ovnen serveres det saftige lammekjøttet med yoghurtlefser, en frisk tomatsalat og tahinidressing.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

8  porsjoner

Yoghurtmarinade:

  • 1 stk. løk
  • 1 ss malt spisskummen
  • 1 ss malt koriander
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts malt allehånde eller 0.5 ts nellik
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss rødvinseddik , eventuelt eplecidereddik
  • 4 ss gresk yoghurt

Tahinidressing:

  • 1 glass tahini (á 160 g)
  • 1,5 dl vann
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 båter revet hvitløk

Yoghurtlefser:

  • 6 dl gresk yoghurt ,eller yoghurt naturell
  • ca. 6 dl hvetemel
  • 1 ts salt (kan sløyfes)

Tomatsalat:

  • 6 stk. plommetomat
  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. løk
  • 1 pk cherrytomat (á 250 g)
  • 1 pk bladpersille
  • 2 ss olivenolje

Til servering:

  • 1 stk. granateple
  • skall av 0,5 stk. sitron

Slik gjør du

Utbeining av lammelår
  1. Ta gjerne ut isbeinet, og eventuelt lårbeinet på lammelåret før du skal marinere det.
  1. Lag marinaden. Skrell løk og kutt den grovt. Bruk en morter eller en stavmikser og bland løken sammen med spisskummen, koriander, paprika, gurkemeie, allehånde, kanel, hvitløkspulver, kajennepepper, salt og pepper til en jevn puré. Rør inn olje, rødvinseddik og yoghurt i krydderet.
  2. Smør lammelåret inn i marinaden og la det marinere i minst 2 timer, men gjerne over natten slik at smaken trekker godt inn i kjøttet. Sett lammelåret inn i ovn på 125 °C til kjernetemperaturen er mellom 88-90 °C, ca. 4 timer.
  3. Lag tahinidressing. Visp sammen tahini, vann og sitronsaft med en stavmikser. Smak til med revet hvitløk og salt, eventuelt mer sitronsaft.
  4. Lag yoghurtlefser. Bland yoghurt og det meste av hvetemelet og salt i en arbeidsbolle og elt det sammen til en myk, men ikke klebrig deig. Tilsett litt mer mel om nødvendig.
  5. Del deigen i fire like store deler. Dryss mel på benken og kjevle ut så tynt som mulig.
  6. Stek en og en lefse på takke eller i tørr stekepanne. Snu lefsene når de begynner å få brune flekker og stek ferdig på andre siden. Hold lefsene varme i et rent kjøkkenhåndkle, eller varm dem litt rett før servering.
  7. Kutt opp tomat og agurk i grove biter, del cherrytomat i båter og kutt løk i strimler. Ha alt i en stor serveringsskål.
  8. Finhakk bladpersille og ha det i skålen med grønnsaker. Hell også i litt olje og krydre med litt salt.
  9. Når kjøttet har nådd kjernetemperatur er det viktig å la det hvile i 15-20 minutter, før du begynner å rive kjøttet opp med et par gafler. Du kan enten servere låret helt på fat med bare nederste del revet opp, eller rive opp hele låret før servering. Bland inn all kjøttsaften fra stekingen for ekstra saftig og godt kjøtt. Et ekstra tips er også å blande litt eplejuice inn i det revne kjøttet.
  10. Anrett lammesteken sammen med tomatsalaten, og server lune yoghurtlefser og dressing ved siden av. Pynt gjerne med granateple, og riv litt sitronskall over før servering. 

Får du rester av lammelåret? Fyll briochebrød med revet lammelår, litt tomatsalat, frisk spinat og tzatziki.

Brioche med pulled lamb

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant