Lammestek med asiatisk vri

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Denne oppskriften skjemmer deg bort med gode smaker og dufter. Her har vi kombinert det klassiske lammelåret med asiatiske krydder.

Ingredienser

  • 1 stk lammelår
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 3 båter hvitløk
  • 3 ss five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 ss eplecidereddik
  • 3 dl vann
  • 1 stk brokkoli
  • 2 stk paprika
  • 1 bunt vårløk
  • 2 stk løk
  • 150 g aspargesbønner
  • 3 dl hoisinsaus
  • 1 ss olivenolje
  • saften av 12 stk sitron

Slik gjør du

1.       Ta ut låret og la det ligge på benken i en time så det rekker og temperere seg.

2.       forvarm ovnen til 125 grader.

3.       Gni lammelåret inn med salt, pepper, five spice, brunt sukker og eddik. Skrell hvitløken og skjær den i skiver, lag små lommer i steken og stikk hvitløken inn.

4.        Sett steken over i en ildfast form og hell i vann. Stek den til en kjernetemperatur på 70 grader, pakk inn i folie og hvil i 15 minutter. Spar på kraften som blir igjen i formen, den skal brukes i grønnsakene.

5.       Mens steken hviler settes ovnen på 230 grader.

6.       Kutt løk, vårløk, aspargesbønner og paprika i store biter og brokkoli i store buketter.

7.       Bland alt sammen med litt olje og fordel dette i en ildfast form, stek det i ca. 8 minutter til grønnsakene har fått en fin farge.

8.       Når grønnsakene er ferdig blandes det inn hoisinsaus, sitron og resten av kraften fra låret.

9.       Server gjerne med en god sala1. Ta ut låret og la det ligge på benken i en time så det rekker og temperere seg. 

2. forvarm ovnen til 125 grader. 

3. Gni lammelåret inn med salt, pepper, five spice, brunt sukker og eddik. Skrell hvitløken og skjær den i skiver, lag små lommer i steken og stikk hvitløken inn. 

4. Sett steken over i en ildfast form og hell i vann. Stek den til en kjernetemperatur på 70 grader, pakk inn i folie og hvil i 15 minutter. Spar på kraften som blir igjen i formen, den skal brukes i grønnsakene.

5. Mens steken hviler settes ovnen på 230 grader. 

6. Kutt løk, vårløk, aspargesbønner og paprika i store biter og brokkoli i store buketter. 

7. Bland alt sammen med litt olje og fordel dette i en ildfast form, stek det i ca. 8 minutter til grønnsakene har fått en fin farge. 

8. Når grønnsakene er ferdig blandes det inn hoisinsaus, sitron og resten av kraften fra låret. 

9. Server gjerne med en god salat og ris

  1. Ta ut låret og la det ligge på benken i en time så det rekker og temperere seg. 
  2. Forvarm ovnen til 125 grader. 
  3. Gni lammelåret inn med salt, pepper, five spice, brunt sukker og eddik. Skrell hvitløken og skjær den i skiver, lag små lommer i steken og stikk hvitløken inn. 
  4. Sett steken over i en ildfast form og hell i vann. Stek den til en kjernetemperatur på 70 grader, pakk inn i folie og hvil i 15 minutter. Spar på kraften som blir igjen i formen, den skal brukes i grønnsakene.
  5. Mens steken hviler settes ovnen på 230 grader. 
  6. Kutt løk, vårløk, aspargesbønner og paprika i store biter og brokkoli i store buketter. 
  7. Bland alt sammen med litt olje og fordel dette i en ildfast form, stek det i ca. 8 minutter til grønnsakene har fått en fin farge. 
  8. Når grønnsakene er ferdig blandes det inn hoisinsaus, sitron og resten av kraften fra låret. 

Server gjerne med en god salat og ris. 

I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.