Lammestek i gryte med rotgrønnsaker Kategori Gjester Vanskelighetsgrad Avansert Tid Over 60 min En lammestek må ikke nødvendigvis stekes, du kan like gjerne legge den i en gryte med rødvin, urter og grønnsaker. Ha lokk på gryta og sett den inn i ovnen. Lammesteken gjør seg nærmest selv, og resultatet blir både saftig, mørt og smakfullt. Sosialt Lagre Del Facebook Twitter E-post Send tips på e-post Mottakers e-postadresse Din e-postadresse Din e-postadresse Auda! Noe gikk visst galt. E-posten er sendt sms Skriv inn mobilnummer, og få tilsendt tips gratis. mobilnummer Auda! Noe gikk visst galt. Meldingen er sendt Skriv ut Utskrift med bilde Utskrift uten bilde 2Kommentarer Ingredienser Porsjoner ca. 1 kg lammebog eller flatbiff 6 båt hvitløk 3 stilk frisk rosmarin 12 stk vårløk 3 ss olivenolje 900 g potet 700 g kålrot 700 g gulrot 3 dl rødvin 3 ss honning 2 ss soyaolje 2 ss hvetemel 5 dl lammekraft eller buljong 1 ts salt 1⁄2 ts pepper Slik gjør du Rens hvitløk, og del hver båt i to på langs. Lag små fine snitt i kjøttet, og stikk halvparten av hvitløken i kjøttet. Stikk også inn rosmarin. Rens rotgrønnsaker og potet, skjær alt i grove terninger. Rens vårløk og skjær den i 2-3 cm store biter. Varm olje i en jerngryte, ha i rotgrønnsaker, poteter, vårløk og resten av hvitløken. Fres til det har fått en gyllen farge. Tilsett halvparten av rødvinen og legg i kjøttet. Stikk et steketermometer midt i kjøttet. Legg på lokk og sett gryten i ovnen på 200 °C i ca. 45 minutter. Med jevne mellomrom kan du med fordel øse sjy over kjøttet for å holde det saftig. Bland sammen honning og soyasaus, og pensle blandingen over kjøttet. Sett gryten tilbake i ovnen, uten lokk, i ca. 45 minutter til. Fortsett å helle sjy over kjøttet med jevne mellomrom. Steken er medium når termometeret viser 65 °C og medium pluss på 70 °C. Steken er gjennomstekt på 76 °C. Ta så kjøttet ut av gryta, dekk med aluminiumsfolie og la det hvile 10-15 minutter før servering. Sil kraften i gryta over i en liten kjele. Legg et kjøkkenklede eller kjøkkenpapir over grønnsakene, og sett lokket på gryta. Da holder grønnsakene seg varme mens du lager sausen. Sett kjelen med kraft på kokeplaten, rør inn mel (utblandet i litt kaldt vann) og la det hele få et oppkok. Tilsett kraft/buljong og resten av vinen. Kok opp, og smak til med salt og pepper. Skjær kjøttet i fine skiver, og anrett på serveringsfat med grønnsaker. Ha litt saus over og server resten av sausen i en skål ved siden av. Kommentarer For å skrive en kommentar må du være logget inn.