Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Glaserte poteter

Ingredienser

  • 1 kg potet (små)
  • 6 ss sukker
  • 1 dl vann
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Del

Glaserte poteter

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Danskene elsker sine brunede kartofler, og må, bare må ha dem til den tradisjonelle juleskinken og en rekke andre gode, danske kjøttretter. Hvorfor vi nordmenn ikke for lenge siden har adoptert denne måten å tilberede poteter på, er et mysterium. Det geniale er at potetene kan kokes ferdige i god tid, og varmes opp samtidig som de karamelliseres. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 kg potet (små)
  • 6 ss sukker
  • 1 dl vann
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

1. Kok potet i en kjele med vann til de er møre. Skrell dem (om du ikke har gjort det før koking) og avkjøl dem.

2. Smelt sukker i en dyp stekepanne på middels varme og la det bli mørk gyllen karamell. Pass på så karamellen ikke brenner seg.

3. Tilsett vann (obs, det kan sprute!) og la karamellen løse seg opp. Legg i kokte poteter og la dem surre i karamellen til de er gyllenbrune og dekket av karamell. Tilsett smør mot slutten av steketiden.

4. Dryss over salt og pepper.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB13 02.04.2023 01:12:29