Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Portvinsaus

Portvinsaus

Ingredienser

4  porsjoner
  • 3 stk. sjalottløk
  • 2,5 ss smør
  • 1 ss brunt sukker
  • 3 dl portvin
  • 0,5 dl viltkraft
  • 1 ss maisenna
  • 0,5 dl kaldt vann
  • 2 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 269 kcal
Fett 14 g
Protein 2 g
Karbohydrater 12 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Portvinsaus er en nydelig, klassisk saus som passer til kraftige kjøttretter av rein, elg, hjort og og storfe.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 3 stk. sjalottløk
  • 2,5 ss smør
  • 1 ss brunt sukker
  • 3 dl portvin
  • 0,5 dl viltkraft
  • 1 ss maisenna
  • 0,5 dl kaldt vann
  • 2 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 269 kcal
Fett 14 g
Protein 2 g
Karbohydrater 12 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Smak på kraften dersom du kjøper ferdig viltkraft eller fond. Om kraften/fonden er veldig konsentrert kan det hende det ikke er nødvendig å koke inn sausen så mye. Om den ikke er konsentrert, kan det være lurt å koke den inn før den tilsttes sausen.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14225, server:MP-PRD-WEB14 21.05.2025 01:15:49