Ingredienser

  • 2 kg oksebryst
  • 6 skiver bacon
  • 2 stk. løk
  • 1 stk. sellerirot
  • 4 båter hvitløk
  • 1 stk. gulrot
  • 1 flaske rødvin
  • 2 stk. friske laurbærblad
  • 1 ss hel pepper
  • 3 l vann eller kraft
  • 100 g smør
  • 2 ts salt
  • 2 ts nykvernet pepper
Del

Saus Bourgogne

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Saus Bourgogne serverte Charles Tjessem til okse indrefilet når han vant verdensmesterskapet i kokkekunst i Lyon i Frankrike. Men ikke la det skremme deg. Sausen tar riktig nok litt tid å lage, men helt overkommelig for de fleste.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

  • 2 kg oksebryst
  • 6 skiver bacon
  • 2 stk. løk
  • 1 stk. sellerirot
  • 4 båter hvitløk
  • 1 stk. gulrot
  • 1 flaske rødvin
  • 2 stk. friske laurbærblad
  • 1 ss hel pepper
  • 3 l vann eller kraft
  • 100 g smør
  • 2 ts salt
  • 2 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Kutt oksebryst i mindre stykker. Skrell og kutt grønnsaker i grove biter,
  2. Stek kjøttet på sterk varme så det blir raskt godt brunt. Tilsett bacon og grønnsaker og stek til alt har en fin og gyllen farge.
  3. Tilsett rødvin og kok dette helt ned til sirup, tilsett vann eller kraft. Kok opp igjen, skru ned til medium varme, skum av og la dette småkoke i ca. 2 timer.
  4. Sil av og rør inn kaldt smør skåret i små treninger. Smak til med salt og nykvernet sort pepper.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant