Soyaglaze

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Bruk soyasaus som basis i denne tykke, mørke, lekre glazen med masse smak. Bruk den til grillet fisk og kjøtt, og som spennende smaksforsterker til sashimi.

Ingredienser

  • 2 dl soyasaus
  • 100 g sukker
  • 1 stilk sitrongress (kan sløyfes)
  • 1 bit tommelstor skrelt frisk ingefær
  • 2 båter hvitløk
  • 3 ss hakket frisk dill
  • saft og skall av 1 stk sitron

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene i en liten kjele og kok opp. Rør i kjelen til sukkeret har løst seg opp.
  2. Senk varmen og la glazen småkoke til den tykner.
  3. Sil sausen. Den kan serveres med en gang, men er også god kald.
Oppbevar glazen i tett glass. Den har lang holdbarhet i kjøleskap.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.