Ingredienser

4  porsjoner
  • 2 pk tofu/ soyapudding (á 270 g)
  • 4 ss olje
  • 1 dl soyasaus
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts pepper

Tahini dip:

  • 3 ss tahini
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss risvineddik eller hvitvinseddik
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 ss flytende honning eller lønnesirup
  • 1 ss vann
Del

Tofu med tahini dip

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tofu med tahinidip tar vegetarmat på grillen til nye høyder! Dipsaus med sesam, ingefær og soyasaus gjør dette til en skikkelig smaksbombe. Spis retten som en snacks med dip, eller bruk den i en grønn salat. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 2 pk tofu/ soyapudding (á 270 g)
  • 4 ss olje
  • 1 dl soyasaus
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts pepper

Tahini dip:

  • 3 ss tahini
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss risvineddik eller hvitvinseddik
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 ss flytende honning eller lønnesirup
  • 1 ss vann

Slik gjør du

  1. Start med å legge tofu i press for få ut vannet. Det kan gjøres ved å pakke tofuen inn i tørkepapir og la den ligge i press mellom to fjøler i 15 minutter.
  2. Del tofuen i to på langs, og del deretter skivene i like store biter. Legg bitene over på en tallerken og drypp over olje og soyasaus.
  3. Visp sammen tahini, sesamolje, eddik, soyasaus, revet ingefær og honning i en bolle. Spe med vann til du har riktig konsistens. 
  4. Pensle eller spray grillristen med litt olje og grill tofubitene i 2-3 minutter på hver side. Sjekk at de løsner fra grillen før du snur dem. Løft bitene over på en tallerken og krydre med salt og pepper.

Fordel grillet tofu og tahinidip utover en tallerken, og topp gjerne med koriander, hakkede peanøtter og tørket chili. 

Tofu med tahini dip

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant