Ingredienser

  • 1 kg rødkål
  • 3 stk. syrlige eple
  • 100 g tørkede fiken
  • 1 stk. vaniljestang
  • 2 dl rødvin
  • 1 dl balsamicoeddik
  • ca. 1 ss sukker
Del

Ovnsbakt rødkål

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ovnsbakt rødkål med eple og bringebær er en litt eksklusiv rødkålvariant og passer perfekt som tilbehør til all slags kjøtt, fra fra reinsdyr til kalkun. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 kg rødkål
  • 3 stk. syrlige eple
  • 100 g tørkede fiken
  • 1 stk. vaniljestang
  • 2 dl rødvin
  • 1 dl balsamicoeddik
  • ca. 1 ss sukker

Slik gjør du

  1. Del rødkålen i grove båter og skjær vekk den harde stilken. Finsnitt resten.
  2. Skrell eplene og fjern kjernehuset. Del eplene i grove biter sammen med fiken.
  3. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  4. Ha rødkål, epler, fiken, vaniljestang og -frø i en bolle. Legg til side noen pene bringebær til pynt, og ha også bringebærene i bollen. Bland godt.
  5. Ha blandingen over i en ildfast form og hell på rødvin og balsamico. Sett på lokk eller dekk formen med aluminiumsfolie. Bak midt i ovnen på 150 °C i ca. 1 1/2 time.
  6. Fjern folien og sjekk at kålen har blitt ordentlig mør. Smak til med sukker, salt, pepper og eventuelt mer balsamico. Vend forsiktig inn de hele, fine bringebærene.

Ovnsbakt rødkål

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant