Surkål med bacon

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Baconet er med på å fornye retten med sin salte og røkte smak.

Ingredienser

  • 750 g hodekål
  • 200 gram bacon i små biter
  • 1 stk løk
  • 5 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 stk laurbærblad
  • 4 stk einebær
  • 5 stk hel nellik
  • 112 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 12 ts sukker
  • 5 ss eddik, 7 %
  • 1 ts karve

Slik gjør du

  1. Snitt kålen i fine strimler. Stek baconbitene i varm panne og legg dem i en kasserolle sammen med kålen.
  2. Tilsett strimlet løk, laurbærblad, einerbær, nellik og karve.
  3. Hell på buljong. La det trekke på svak varme i 45 minutter - 1 time.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.