Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Norsk bløtkake

Norsk bløtkake

Ingredienser

10  porsjoner

Sukkerbrød:

  • 5 stk. egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fyll og pynt:

  • ca. 1 dl eplejuice til dynking
  • 7,5 dl kremfløte
  • 1 kg jordbær
  • 1 dl blåbær
  • 10 blader frisk mynte
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ei saftig bløtkake pyntet med krem og friske bær hører hjemme på alle de store festdagene våre, og er noe av det norskeste som finnes! Aller best blir den med hjemmelaget sukkerbrødet.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

10  porsjoner

Sukkerbrød:

  • 5 stk. egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fyll og pynt:

  • ca. 1 dl eplejuice til dynking
  • 7,5 dl kremfløte
  • 1 kg jordbær
  • 1 dl blåbær
  • 10 blader frisk mynte

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form, 24 cm i diameter, ved 160 ºC i 45 minutter.
  2. Del sukkerbrødet i tre lag og dynk dem godt med eplejus. Stivpisk kremfløte og del jordbærene i store biter. Legg jordbær på et lag med sukkerbrød og bre over krem. Gjenta med sukkerbrød, jordbær og krem og så videre.
  3. Stryk krem på sidene av kaken. Ha resten av kremen i en sprøytepose og sprøyt topper rundt kanten og på toppen. Pynt kaken med jordbær og blåbær og ha på mynteblader som ”bjørkeblader".

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB11 22.09.2023 23:20:12