Ratatouille med aubergine

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Ratatouille er en smakfull og anvendelig grønnsaksrøre som stammer fra det sydlige Frankrike. Bruk den som tilbehør til kjøtt eller fisk, på pasta eller som fyll i pizza eller lasagne. 

Ingredienser

  • 2 stk. rødløk
  • 2 stk. aubergine
  • 2 stk. grønn squash
  • 2 stk. rød paprika
  • 6 stk. tomat
  • 4 båter hvitløk
  • 0,5 potte frisk basilikum
  • 3 ss olivenolje
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ss balsamicoeddik
  • saft og finrevet skall av 0,5 sitron
  • 0,5 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Kutt løk, aubergine, squash, paprika og tomater i biter på ca 2 ½ x2 ½ cm. Finhakk hvitløk. Plukk bladene av basilikum og finhakk stilkene.
  2. Varm halvparten av oljen i en vid gryte. Fres grønnsaker og basilikumstilker i omganger til alt er mykt og blankt.
  3. Ha alle grønnsakene tilbake i gryten sammen med timian og hakkede tomater og balsamicoeddik. Kok opp, senk varmen og la det hele småkoke i 30-35 minutter. Smak til med sitron, sukker, salt og pepper, og rør inn det meste av basilikumbladene.

 

Dette er en stor porsjon som godt kan brukes til flere retter. Ratatouille er også fin å fryse.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.