Ingredienser

  • 0,5 kg kyllingfilet eller en hel kylling
  • 8 dl basmatiris
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 dl olivenolje
  • 2 l vann
  • 1 bunt frisk persille
  • 6 stk. hel kardemomme
  • 1 stang hel kanel
  • 0,5 ts hel pepper
  • 1 ts paprikapulver
  • 2 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 1 ts gurkemeie eller safran
  • 2 stk. laurbærblad
  • 4 stk. potet
  • 3 stk. løk
  • 1 stk. blomkål
  • 50 g smør

Servering:

  • 100 g mandler
  • 2 dl frisk persille
Del

Maqluba

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Maqluba er en Palestinsk rett som består av kylling, ris og masse krydder. Maqluba betyr "opp ned" på arabisk, som er grunnen til at retten snus opp ned før servering. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 0,5 kg kyllingfilet eller en hel kylling
  • 8 dl basmatiris
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 dl olivenolje
  • 2 l vann
  • 1 bunt frisk persille
  • 6 stk. hel kardemomme
  • 1 stang hel kanel
  • 0,5 ts hel pepper
  • 1 ts paprikapulver
  • 2 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 1 ts gurkemeie eller safran
  • 2 stk. laurbærblad
  • 4 stk. potet
  • 3 stk. løk
  • 1 stk. blomkål
  • 50 g smør

Servering:

  • 100 g mandler
  • 2 dl frisk persille

Slik gjør du

  1. Del kylling i biter og finhakk løk- og hvitløk. Bløtlegg risen i kaldt vann i minst 1 time. Varm halvparten av oljen i en romslig kjele og fres løk- og hvitløk til det er mykt og blankt.
  2. Tilsett kylling og brun kjøttet i gryten. Tilsett nok kokende vann til at det dekker kyllingbitene. Ha i persille og krydder. Kok opp, senk varmen og sett på lokk. Trekk i ca. 30 minutter, eller til kyllingen er mør og det har dannet seg en god kraft.
  3. Skrell potet og løk- og del i biter. Skyll og del blomkål i like store biter. Tilsett resten av oljen og smør i en varm stekepanne. Stek til de har fått en fin gyllen farge. Legg over på et kjøkkenpapir for å trekke bort overflødig fett.
  4. Løft kyllingbitene ut av gryten, og sil av kraften.
  5. Hell av vannet på risen. Ta frem en ny vid, tykkbunnet gryte. Legg kyllingbiter i bunnen, deretter grønnsaker, poteter og ris.
  6. Hell forsiktig over den silte kraften til den så vidt dekker risen. Kok opp og la alt koke i 10 minutter. Sett på lokk og senk varmen. La stå på lav varme i ca. 35 minutter. Trekk den deretter av varmen og la hvile i ca. 20 minutter.
  7. Gjør klart et stort fat som plasseres på toppen av gryten som et lokk. Snu og la gryten stå opp ned på fatet for å avkjøle seg noe. På denne måten vil retten holde formen bedre når gryten fjernes.
  8. Fjern gryten forsiktig og dryss ristede mandler og finhakket persille over retten før servering.

Lag en marrokansk salat bestående av finhakket agurk, tomat, mynte, sitron, oliveneolje, salt og pepper. 

Server med yoghurt naturell og en skål med gode oliven. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant