Lammekjøttboller

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Lammekjøttdeig egner seg perfekt til å lage små, deilige kjøttboller med masse smak. Disse er laget uten mel eller egg, og smaker knallgodt både som tapas og til pasta eller hjemmelaget potetmos.

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 112 ts salt
  • 12 stk finhakket løk
  • 14 ts kvernet pepper
  • 12 ts kajennepepper
  • 12 ts malt ingefær
  • 14 ts revet muskatnøtt
  • 2 ss potetmel
  • 112 dl vann eller melk
  • 2 ss olje til steking

Slik gjør du

  1. Ha kjøttdeigen i en bolle og tilsett salt. Kna kjøttdeigen med saltet til den kjennes litt klebrig på fingrene.
  2. Hakk løken veldig fint (eller riv den grovt på rivjern og klem ut noe av væsken). Bland den inn i kjøttdeigen sammen med krydder og potetmel. Spe med kaldt vann eller melk litt etter litt til farsen er myk, men fortsatt holder fasongen når du former den til boller. Ikke jobb for lenge med farsen, da kan den sprekke.
  3. Form små boller ved hjelp av hånden og en skje. Dypp skjeen i kaldt vann innimellom. Legg bollene på litt bakepapir etter hvert som du har formet dem.
  4. Varm en stekepanne og ha i smør og olje. Når det slutter å bruse og smøret er gyllent, er det varmt nok til å legge i bollene. Stek gjerne en prøvebolle først, og juster smaken.
  5. Stek bollene på middels varme til de er gylne på begge sider. Senk varmen og etterstek dem i 8-10 minutter til de er gjennomstekte.
Tilsett finhakket hvitløk og persille i bollene for mer smak. Farsen kan også lages i foodprosessor.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.