Gratinert potetmos

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Gi potetmosen et lokk av deilig ost og server den som tilbehør til søndagssteken. 

Ingredienser

  • 800 g kokefaste potet
  • 2 ss smør
  • 2 dl melk
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper
  • 100 g ferdigrevet ost (gjerne med mye smak)
  • 2 stilk frisk timian

Slik gjør du

  1. Skrell poteter og kok dem møre i en kjele med usaltet vann. Sil av vannet og damp potetene tørre. Mos potetene og rør inn smør og melk. Ha mosen over i en ildfast form, strø over revet ost.
  2. Forvarm stekeovnen til 230 °C med overvarme eller grillfunksjon. Sett formen i ovnen i 7-8 minutter. Pass godt på så det ikke blir brent! Ta formen ut når osten har smeltet og fått fin gyllen farge. 
Om du har lyst på mer smak i potetmosen, kan du erstatte en del av potetene med for eksempel sellerirot, tilsette 2-3 hvitløkbåter, eller blande inn hakkede friske urter.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.