Ingredienser

  • 800 g kokefaste potet
  • 2 ss smør
  • 2 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 100 g revet ost (gjerne med mye smak)
  • 2 stilker frisk timian
Del

Gratinert potetmos

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gi potetmosen et lokk av deilig ost og server den som tilbehør til søndagssteken. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 800 g kokefaste potet
  • 2 ss smør
  • 2 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 100 g revet ost (gjerne med mye smak)
  • 2 stilker frisk timian

Slik gjør du

  1. Skrell poteter og kok dem møre i en kjele med usaltet vann. Sil av vannet og damp potetene tørre. Mos potetene og rør inn smør og melk. Ha mosen over i en ildfast form, strø over revet ost.
  2. Forvarm stekeovnen til 230 °C med overvarme eller grillfunksjon. Sett formen i ovnen i 7-8 minutter. Pass godt på så det ikke blir brent! Ta formen ut når osten har smeltet og fått fin gyllen farge. 
Om du har lyst på mer smak i potetmosen, kan du erstatte en del av potetene med for eksempel sellerirot, tilsette 2-3 hvitløkbåter, eller blande inn hakkede friske urter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant