Gratinert potetmos Kategori Kos Vanskelighetsgrad Middels Tid Over 60 min Gi potetmosen et lokk av deilig ost og server den som tilbehør til søndagssteken. Sosialt Lagre Del Facebook Twitter E-post Send tips på e-post Mottakers e-postadresse Din e-postadresse Din e-postadresse Auda! Noe gikk visst galt. E-posten er sendt sms Skriv inn mobilnummer, og få tilsendt tips gratis. mobilnummer Auda! Noe gikk visst galt. Meldingen er sendt Skriv ut Utskrift med bilde Utskrift uten bilde 0Kommentarer Ingredienser Porsjoner 800 g kokefaste potet 2 ss smør 2 dl melk 1⁄2 ts salt 1⁄4 ts kvernet pepper 100 g ferdigrevet ost (gjerne med mye smak) 2 stilk frisk timian Slik gjør du Skrell poteter og kok dem møre i en kjele med usaltet vann. Sil av vannet og damp potetene tørre. Mos potetene og rør inn smør og melk. Ha mosen over i en ildfast form, strø over revet ost. Forvarm stekeovnen til 230 °C med overvarme eller grillfunksjon. Sett formen i ovnen i 7-8 minutter. Pass godt på så det ikke blir brent! Ta formen ut når osten har smeltet og fått fin gyllen farge. Om du har lyst på mer smak i potetmosen, kan du erstatte en del av potetene med for eksempel sellerirot, tilsette 2-3 hvitløkbåter, eller blande inn hakkede friske urter. Kommentarer For å skrive en kommentar må du være logget inn.