Lys og mørk sjokolademousse

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Desserten er prikken over i’en i et festmåltid! Her har du en prikk som får gjestenes øyne blanke – uansett hvor mette de er….

Ingredienser

6 Porsjoner
  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 100 g hvit sjokolade
  • 2 ss espressokaffe eller annen sterk kaffe
  • 4 stk. egg
  • 2 dl kremfløte , stivpisket
  • 50 g melis
  • 2 ss appelsinjuice eller sitruslikør

Slik gjør du

  1. Smelt mørk sjokolade og kaffe i vannbad. Smelt forsiktig hvit sjokolade i en annen bolle. Ikke rør i sjokoladen før den er helt smeltet. Avkjøl uten at sjokoladeblandingene stivner.
  2. Skill eggene. Bland to sammenvispede eggeplommer i smeltet mørk og to i hvit sjokolade. 
  3. Fordel halvparten av den stivpiskete kremen i hver sjokoladeblanding.
  4. Stivpisk eggehvitene med melis og fordel halvparten i hver sjokoladeblanding.
  5. Smak til med juice eller likør i den hvite sjokoladen. Fyll i små glass eller porsjonskåler med hvit og mørk sjokolademousse og sett kaldt.
  6. Pynt med litt med litt hakket sjokolade.

 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.