Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Lys og mørk sjokolademousse

Ingredienser

6  porsjoner
  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 100 g hvit sjokolade
  • 2 ss espressokaffe eller annen sterk kaffe
  • 4 stk. egg
  • 2 dl kremfløte , stivpisket
  • 50 g melis
  • 2 ss appelsinjuice eller sitruslikør
Del

Lys og mørk sjokolademousse

(15)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Desserten er prikken over i’en i et festmåltid! Her har du en prikk som får gjestenes øyne blanke – uansett hvor mette de er….

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner
  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 100 g hvit sjokolade
  • 2 ss espressokaffe eller annen sterk kaffe
  • 4 stk. egg
  • 2 dl kremfløte , stivpisket
  • 50 g melis
  • 2 ss appelsinjuice eller sitruslikør

Slik gjør du

  1. Smelt mørk sjokolade og kaffe i vannbad. Smelt forsiktig hvit sjokolade i en annen bolle. Ikke rør i sjokoladen før den er helt smeltet. Avkjøl uten at sjokoladeblandingene stivner.
  2. Skill eggene. Bland to sammenvispede eggeplommer i smeltet mørk og to i hvit sjokolade. 
  3. Fordel halvparten av den stivpiskete kremen i hver sjokoladeblanding.
  4. Stivpisk eggehvitene med melis og fordel halvparten i hver sjokoladeblanding.
  5. Smak til med juice eller likør i den hvite sjokoladen. Fyll i små glass eller porsjonskåler med hvit og mørk sjokolademousse og sett kaldt.
  6. Pynt med litt med litt hakket sjokolade.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB11 01.02.2023 07:11:20