Hvit sjokolademousse

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Sjokolademousse er alltid populært til dessert! Her er en enkel og god hvit sjokolademousse - supergodt servert sammen med friske bær. 

Ingredienser

  • 300 g hvit kokesjokolade
  • 212 stk gelatinplater
  • 6 dl kremfløte
  • 2 stk romtempererte egg

Slik gjør du

  1. Knekk sjokolade i biter, eller finhakk den. Ha den i en skål/bolle og smelt sjokoladen over vannbad. 
  2. Legg gelatin i bløt i 5 minutter. 
  3. Pisk kremfløte til en myk og lett krem. 
  4. Når sjokoladen har smeltet, klem ut vannet av gelatinen og smelt den i sjokoladen. 
  5. Rør inn romtempererte egg.
  6. Vend forsiktig den piskede kremen inn i sjokoladen (pass på at ikke sjokoladen er for varm, da kan kremen sprekke). 
  7. Fordel kremen i små porsjonsskåler eller ha den i en stor serveringsskål. 

Pynt med friske bær, revet sjokolade eller noe annet lekkert. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.