Ingredienser

  • 150 g kokesjokolade
  • 4 stk. egg
  • 2 ss sukker
  • 2,5 dl kremfløte
  • 0,5 stk. appelsin
  • 1 dl hasselnøtter
  • 1 dl valnøttkjerner
Del

Sjokolademousse med appelsin

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Appelsin og sjokolade er en klassisk og nydelig smakskombinasjon. I denne luftige sjokolademoussen setter revet sjokolade ekstra spiss på smaksopplevelsen.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 150 g kokesjokolade
  • 4 stk. egg
  • 2 ss sukker
  • 2,5 dl kremfløte
  • 0,5 stk. appelsin
  • 1 dl hasselnøtter
  • 1 dl valnøttkjerner

Slik gjør du

  1. Skill eggene. Pass på at du ikke får noe eggeplomme i hvitene.
  2. Hakk sjokoladen, og smelt den i en bolle over vannbad.
  3. Visp eggehvitene i en bolle og visp kremen stiv i en annen bolle.
  4. I en tredje bolle rør sammen eggeplommer med sukker.
  5. Den smeltede sjokoladen helles i eggeplommeblandingen litt etter litt. Pass på at sjokoladen er ikke for varmt.
  6. Vend forsiktig inn pisket krem og pisket eggehviter i sjokolade/eggeplommeblanding. Bruk en slikkepott og vend inn fra kanten og inn. Finriv appelsinskall, og tilsett i blandingen.
  7. Hell mousseblandingen i porsjonsformer eller i en stor form, og sett den kaldt i minst en time. Nøtter er perfekt til denne moussen. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant