Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Fylt lammestek på 3 måter

Ingredienser

velg antall porsjoner
6  porsjoner
  • 1,5 kg lammestek uten ben
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 2 båter hvitløk

Fyll 1:

  • 1 stk. purre
  • 1 stk. gulrot
  • 1 bunt frisk kruspersille
  • 1 båt hvitløk

Fyll 2:

  • 1 bunt frisk kruspersille
  • 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 boks hermetisk sjampinjong i skiver
  • 1 dl knust kavring
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss olivenolje

Fyll 3:

  • 250 g kjøttdeig av lam
  • 0,5 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 3 ss hakket frisk kruspersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss knust kavring
  • 1 stk. egg
Del

Fylt lammestek på 3 måter

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammestek kan fylles med mye godt! Her får du tre forslag til fyll - velg din favoritt...

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
6  porsjoner
  • 1,5 kg lammestek uten ben
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 2 båter hvitløk

Fyll 1:

  • 1 stk. purre
  • 1 stk. gulrot
  • 1 bunt frisk kruspersille
  • 1 båt hvitløk

Fyll 2:

  • 1 bunt frisk kruspersille
  • 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 boks hermetisk sjampinjong i skiver
  • 1 dl knust kavring
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss olivenolje

Fyll 3:

  • 250 g kjøttdeig av lam
  • 0,5 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 3 ss hakket frisk kruspersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss knust kavring
  • 1 stk. egg

Slik gjør du

  1. Lag fyllet først. Finhakk ingrediensene og bland godt. OBS. Fyll 2 stekes i olivenoljen og avkjøles.
  2. Fyll steken. Surr steken med bomullstråd, så den blir fast og rund. Gni steken inn med salt og pepper. En båt hvitløk hakkes, og tilsettes i olivenoljen. Pensle lammesteken med olivenolje.
  3. Legg grove biter av løk, gulrøtter og hvitløk i en ildfast form med lokk eller leirgryte. Legg steken oppå.
  4. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av steken. Sett steken i forvarmet ovn ved 125° C. Steketid ca 3 timer til steketermometeret viser 65-70° C for medium til medium pluss.
  5. La steken stå og hvile på kjøkkenbenken ca. 20 minutter før den skjæres opp. Sil stekesjyen og smak til med salt, pepper og hakkede, friske urter.

Server med for eksempel ovnsbakte poteter og grønnsakspanne av squash, tomat, løk, paprika, salt pepper og basilikum, stekt i olivenolje.

I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek. Du kan også tilberede saltet lammelår på samme måte, men da må du ikke salte vannet. 

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB15 03.12.2022 17:37:23