Ingredienser

  • 750 g biffkjøtt i terninger (mørbrad eller flatbiff)
  • 6 stk. gulrot
  • 3 ss olje
  • 1 båt knust hvitløk
  • 1 ts finhakket frisk ingefær
  • 0,25 ts safran
  • 2 ts salt
  • 2 dl vann
  • Skall og saft av 1 stk. sitron (kun det gule på skallet)
  • 1 dl sorte oliven
  • 3 ss hakket bladpersille
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

342kcal

Energi

14.7g

Fett

44.3g

Protein

9g

Karbohydrater

4.9mg

Jern

Del

Tagine - terracottakokt oksegryte

(2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Spis deg gjennom krydderveien fra Østen, via Afrika til Europa. Her har du spennende smaker fra mange kulturer.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 750 g biffkjøtt i terninger (mørbrad eller flatbiff)
  • 6 stk. gulrot
  • 3 ss olje
  • 1 båt knust hvitløk
  • 1 ts finhakket frisk ingefær
  • 0,25 ts safran
  • 2 ts salt
  • 2 dl vann
  • Skall og saft av 1 stk. sitron (kun det gule på skallet)
  • 1 dl sorte oliven
  • 3 ss hakket bladpersille
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

342kcal

Energi

14.7g

Fett

44.3g

Protein

9g

Karbohydrater

4.9mg

Jern

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i terninger på ca. 2 x 2 cm. Skrell gulrøttene og kutt i små terninger.
  2. Legg kjøttet over i en tagine (den særegne nord-afrikanske trykk-kokeren i lakkert terrakotta). Kjele med lokk kan også godt brukes. Sammen med kjøttet tilsettes olje, hvitløk, ingefær, safran og salt. Tilsett vann og sett på lokket.
  3. La kjøttet småkoke i kjelen i ca. 30 minutter, ha i gulrot og litt av persillen sammen med det finhakkede sitronskallet. La det koke videre i ca. 15-20 minutter, til gulrøttene er blitt møre. Tilsett oliven, sitronsaft og resten av persillen.

Server direkte fra taginen med godt brød og eventuelt couscous.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant