Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Helstekt kylling med urter og mascarpone

Helstekt kylling med urter og mascarpone

Ingredienser

  • 1 stk. kylling (ca. 1200 g)
  • 2 ss olivenolje

salt og kvernet pepper

  • 0,5 stk. sitron
  • 1 stk. løk i båter

Fyll:

  • 4 ss mascarponeost eller kremost naturell
  • 3 båter hakket hvitløk
  • 1 ss hakket frisk rosmarin
  • 1 ss hakket frisk kruspersille
  • 0,5 ss hakket frisk timian

Poteter og jordskokker:

  • 500 g jordskokk
  • 500 g potet
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 båter hvitløk
  • 4 stilker frisk timian
  • 3 ss olivenolje

Smørdampede vårgrønnsaker:

  • 0,5 bunt frisk grønn asparges
  • 1 bunt vårløk
  • 50 g sukkererter
  • 50 g baby gulrot
  • 1 stk. gul paprika
  • 1 bunt reddik
  • 1 ss smør
  • 2 ss vann
  • 0,5 ss sukker

salt og pepper

Appelsin- og løksalat:

  • 4 stk. appelsin
  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 potte frisk koriander

Dressing:

  • 1 ss sukker
  • 1 ss dijonsennep
  • 2 ss hvitvinseddik
  • ca. 4 ss olivenolje
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Denne helstekte kyllingen fylt med mascarpone og urter kan du trygt servere gjestene. Vi har dessuten mye godt tilbehør å foreslå til serveringen.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

  • 1 stk. kylling (ca. 1200 g)
  • 2 ss olivenolje

salt og kvernet pepper

  • 0,5 stk. sitron
  • 1 stk. løk i båter

Fyll:

  • 4 ss mascarponeost eller kremost naturell
  • 3 båter hakket hvitløk
  • 1 ss hakket frisk rosmarin
  • 1 ss hakket frisk kruspersille
  • 0,5 ss hakket frisk timian

Poteter og jordskokker:

  • 500 g jordskokk
  • 500 g potet
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 båter hvitløk
  • 4 stilker frisk timian
  • 3 ss olivenolje

Smørdampede vårgrønnsaker:

  • 0,5 bunt frisk grønn asparges
  • 1 bunt vårløk
  • 50 g sukkererter
  • 50 g baby gulrot
  • 1 stk. gul paprika
  • 1 bunt reddik
  • 1 ss smør
  • 2 ss vann
  • 0,5 ss sukker

salt og pepper

Appelsin- og løksalat:

  • 4 stk. appelsin
  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 potte frisk koriander

Dressing:

  • 1 ss sukker
  • 1 ss dijonsennep
  • 2 ss hvitvinseddik
  • ca. 4 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Tørk kyllingen godt og gni den inn med olje, salt og kvernet pepper. Riv sitronskallet fra den halve sitronen og ta vare på det til fyllet. Skjær sitronen så i båter og legg dem i hulrommet på kyllingen sammen med løk og gjerne noen kvister friske urter.
  2. Bland sammen mascarpone, finhakket hvitløk, sitronskall og hakkede urter og krydre med salt og pepper. Løsne skinnet på kyllingbrystet og fordel osteblandingen jevnt under skinnet med fingrene.
  3. Varm stekeovnen til 220 ºC og stek kyllingen midt i ovnen i 20 minutter. Senk temperaturen til 180 ºC og stek videre i 45-50 minutter eller til kyllingen er gyllenbrun og gjennomstekt (sjekk om det kommer ut klar kjøttkraft når du stikker inn en skarp kniv i låret).
  4. Vask poteter og jordskokker grundig. Skjær vekk de små knollene på jordskokkene. Del alt i to eller fire, avhengig av størrelsen. Skjær sitron i skiver og grovhakk hvitløk. Bland poteter, jordskokker, sitronskiver, hvitløk, timian, olje, salt og pepper godt i en bolle. Fordel det rundt kyllingen. La potetene steke med kyllingen til den er ferdig. 
  5. Løft kyllingen ut av formen, legg den på et fat og dekk den med litt aluminiumsfolie. Legg et håndkle over, slik at den holder varmen. Øk temperaturen i ovnen til 225 ºC. Snu litt på poteter og jordskokker med en stekespade, og sett formen tilbake i ovnen. Stek videre i ca. 10 minutter eller til de begynner å bli gylne.
  6. Stell grønnsakene og skjær dem i biter som passer sammen. Smelt smøret og legg i grønnsakene. Hell i vannet og dryss over sukkeret. Damp grønnsakene knapt møre. Krydre med salt og pepper.
  7. Skjær skallet av appelsinene slik at du fjerner den hvite hinnen, og skjær dem i tynne skiver. Ta vare på saften som danner seg og hell den over appelsinskivene. Finhakk løk og persille. Bland sammen ingrediensene til dressingen og spe inn olivenoljen i en tynn stråle. Smak til med salt og pepper. Bland salaten med dressingen og la den stå og trekke en stund før servering.

 

Legg kyllingen tilbake i formen og server med smørdampede vårgrønnsaker og appelsin- og løksalat.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode:

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 23.04.2024 21:44:57